Дата и час: 16 Яну 2026, 23:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 13:08 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Е, то половината са влезли с матура по география, как Търговище няма да им говори нищо... Щом областен център не знаят, как са завършили 12ти клас? Все едно да кажеш "Ь - ама тази буква не ви говори нищо, нали?"

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 15:10 
е...тъй де...
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
мисля,че имаше предвид това,че "Георги от Търговище" звучи много общо и едва ли някой тук го познава :scratch:
btw аз вече си намерих 2 съквартиранти, успех на останалите...спирам със спама...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 20:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
1. Ниво на чистота и подреденост.
- Обичам да е чистичко и подредено
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
- Според зависи.. но по принцип съм в нормалните граници на съня :))
3. Кой колко дълго време окупира банята.
- Винаги се съобразявам и очаквам същото ..
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда.
- Тихичка съм :)
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
- Нямам претенции
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
- Не съм от тези, които пипат без да питат и очаквам същото отношение по този въпрос..
7. Кой колко хърка.
- Не хъркам и също така трудно заспивам при шум и особенно при хъркане ( освен ако е тихичко) ! :)))

Аз съм Яница. Първокурсничка съм в Юридически факултет, специалност "Право" :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
и аз си търся съквартирант (за предпочитане от ФМИ), само дето съм втори курс :) :) 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2012, 00:05 
В началото бе словото

има ли зарибени покер маняци??

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2012, 02:32 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
-Обичам да ми е чисто и да знам кое къде ми е, но не съм от най-подредените. Разбира се, ще се съобразявам със съквартиранта.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
-В момента режимът ми е много развален, но за студентстването ще го оправя на всяка цена. Да кажем, 23-24 лягане и 6-7-8 ставане (според зависи в колко започват лекциите)
-Обикновено не повече от 10 мин. Ако бързам, мога и за 5. Ако пък имам да се бръсна, 15-20 :lol: .
-Не съм никак шумен и не обичам да ми е шумно. Слушам музика и гледам много филми, слушалки не са ми проблем. Особено не понасям да кибичи чалга докато уча :lol: .
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
-Лятото обичам да ми е хладно (около 20 градуса и по-малко), зимата- топло, но не прекалено (да речем, 25-30).
6.Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
-Никога не бих ползвал чужда вещ без разрешение. Не обичам да ми пипат нещата, но съм склонен съм да услужа с каквото мога, стига съквартирантът да поиска разрешение. Тотално лежа на принципа "Първо питай, после пипай." :wink:
7. Кой колко хърка.
-Не хъркам, но хъркането не ми пречи на съня.

Казвам се Деян, от Враца, ще бъда I курс специалност Право. НЕ пуша и не обичам да дишам цигарен дим. С алкохола не прекалявам без повод, вкъщи пия основно биричка. Тих и спокоен съм, стига да не ми се качват по главата. Сговорчив съм, като мога да се разбирам с много различни от мен натури, стига и те да проявяват някакво разбиране. Имам чувство за хумор и разностранни интереси. Старая се да бъда максимално коректен и очаквам същото отношение от страна на бъдещия съквартирант :wink: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2012, 02:55 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
fak написа:
MidwinterSun написа:
..

Силви, ти колко съквартиранта, викаш, си сменила :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Повече отколкото можеш да предположиш, Мър :lol:

Иначе и на мен ми стана интересно как ги взехте тия 7 точки за пример, ама щом са ви удачни, ползвайте си ги. Само че имайте предвид субективния елемент, когато се изразявате.
Ето, например, пича над мен казва, че лятото обича да му е "хладно" - под 20 градуса. Неговото "хладно" за мене е клинч. А "топло"-то му през зимата 25-30 градуса... ми и то ми е клинч :lol: Така че ето ви как ако ги нямаше градусите, всички бихме се съгласили, че обичаме лятото да ни е хладно, пък зимата топло и накрая щяхме да се чудим и чешем по главите къде замина грижливо подбраното ни съвместителство. :shaking2:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2012, 13:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Почти не остана време, но аз все пак ще се пробвам. Умирам от ужас, че ще се падна с човек, с когото няма да се разбирам, затова искам да си намеря предварително някой, който да ми пасне (поне виртуално) :D

1. Ниво на чистота и подреденост. - Почти цялата домакинска работа вкъщи ми беше заделена досега, обичам да чистя с прахосмукачка :wink: А относно подредеността - опитвам се да убедя хората, че живея в творчески безпорядък :mrgreen:

2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. - Обичам да спя. Спя много. И веднъж да заспя съм като пън, т.е. светлина и шум не ми пречат. Проблемът идва на сутринта - никога не ставам след първата аларма :oops:

3. Кой колко дълго време окупира банята. - Зависи. Сутрин 10-ина минути, но ползвам лещи и при екстремни ситуации времето може да се увеличи. А къпането ще да е 20 до 30 минути в зависимост от това върху каква философска тема размишлявам в банята :)

4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда. - Околната среда влияе - ако е по-шумно, и аз ще съм шумна. Но когато се пази тишина, се старая да правя същото. А слушалките са ми любим аксесоар.

5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. - Търпя жеги, ако ще и да се налага да ходя само по сутиен и бикини 8) . А зиме вкъщи винаги е било между 18 и 25 градуса

6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение. - Много съм любопитна и обичам да разглеждам чужди вещи, за да опозная човека. Винаги питам, защото е много гадно да ти разбъркат нещата и после да се чудиш кое къде е :shock: Но предполагам, че ще се разберем за някои неща, които ще са за общо ползване

7. Кой колко хърка. - Не съм имала наблюдения върху съня си. Според приятеля ми похърквам лекичко, но това не му пречи да спи. Не знам дали е надежден източник :roll:

Казвам се Мира, от Варна съм и съм леко луда (както се пееше в една песен на Queen) :mrgreen: По рождение съм меломан и книгоман. Ще уча биология и се старя да съм оптимист, въпреки че животът всячески се старае да ме опровергае.
Tова е най-общо за мен, ако на някого съм му интересна, да пише ЛС :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2012, 11:00 
Правист по душа

Благодарил (а): 1 пъти.
От чисто любопитство: Дрипльо, съквартирантите онлайн ли ги намери или просто изскочи някой познат ? :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2012, 12:38 
е...тъй де...
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
Онлайн, от форума са и двамата :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2012, 23:23 
Правист по душа

Еми, да ви е честито : ) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2012, 15:20 
Правист по душа

Знам, че е вече късно, но все пак ...

1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
Едва ли съм от най-подредените хора, но бих казал, че съм подреден и обичам да ми е чисто : ) .

Нагаждам се според ангажиментите си, но попринцип обичам да си поспивам поне до 9-10, ако нямам нищо за правене.

Душ си взимам за около 10-15 мин, като цяло не вися много в банята. Ако се бръсна може и 20 минути да откарам, ако не бързам.

Не съм шумен, гледам да се съобразявам. Музиката си е слушам на слушалки, филми, когато гледам понякога пускам на тонклони, ако е много горещо.

Никога не съм мерил температурата в стаята ... Лятото отварям прозорците, зимата си се завивам. Не съм зиморничав, нито от тези, на които им е постоянно горещо.

6.Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.

Не ползвам чужди вещи без разрешение и очаквам същото. Живял съм на квартири и със съквартиранти, но са били братовчедки/сестри/приятели, тоест съм ги познавал от наистина много време (над 10 години). Иначе, попринцип нямам проблем със заемането. С приятеля, с който бях на квартира нямаше нужда от такива допитвания, защото се познаваме от години, но при нови хора държа за всичко да се пита.

7. Кой колко хърка.
Доколкото знам не хъркам, но имам проблеми с дишането през носа, така че спа с отворена уста и не бих изключил възможността за хъркане при болест/хрема и тн.

Допълнително: Казвам се Пламен, от малък град, учил/живял в Бургас 5 години. Малко сложен характер съм от тази страна, че съм отворен към социални контакти, но далеч не "кликвам" с всеки. Не съм конфликтен и съм позитивно настроен. Ще уча Публична администрация, но по душа съм правист. Не пуша, рядко пия (бира и вино), обичам да прекарвам времето си навън с приятели (не е задължително да е по кафета, просто навън - паркове, улици и тн). Интересувам се от компютри и литература, обичам да играя волейбол и тенис на маса (обаче спортът ми е слаба дисциплина като цяло)

Опит от предишните съквартиранти:

Мразя цигарен дим, ако ще се пуши да е на прозореца. Мразя ароматизирани пръчки и подобни за цигарен дим. Мразя да се пия от голяма бутилка, при положение, че сме в квартирата, ако сме навън - окей.

Нямам нищо против понякога да се купува заедно храна и да се разделят финансите.

Не искам стаята ми/ни да става сборище за купони или транзитна спирка и всеки ден да има някакви незнайни хора в нея, иначе нямам нищо против гости от време на време, а ако са общи познати (примерно колеги на съквартиранта и мои познати) няма абсолютно никакъв проблем. На купони по чуждите стаи, но не и в нашата.
С братовчедка ми имахме много караници по тази точка. Просто сме много различни и ако имаше едно лесно тя всеки ден щеше да има събиране в квартирата и гости до 12-2 часа през зимата (случвало се е, не се бъзикам).

Ще се радвам да намеря контактен съквартирант, (познатите ми в София се делят на пръстите на едната ми ръка) а не просто човек, с когото да деля стаята. Ако имате въпроси питайте. Ако има някой, който не си е пратил документите още или такъв, който го е направил, но все пак иска да опитаме да сме в една стая, като пратим писмо на КН, да пише.

ПП: Бтв, не държа да съм в стая за двама, може и трима да сме ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2012, 17:28 
Persona non grata
Аватар

Благодарил (а): 105 пъти.
Пламка, това представяне леко ми напомня на профил от сайт за запознанства :D
Но, хора...гласувам за Пламката(Nemalp).
Много точно момче е : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2012, 20:55 
Правист по душа

Коце, и аз си помислих същото, обаче като знам, че с някого ще делим една стая минимум година викам да си пиша всичко ... Иначе, аз попринцип като пиша (есета) съм много подробен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2012, 11:12 
В началото бе словото

Здравейте, не знам дали е късно да си търся съквартирантка, но по-рано не успях :(...
1. Ниво на чистота и подреденост.
Аз не съм от най- подредените, но обичам да ми е чисто.
2. Режим на сън
Спя малко повече. На светната лампа просто няма начин да заспя, но ако съм доста уморена, а съквартирантката трябва да учи, мога да направя компромис.
Обичам да седя много под душа, но като ще живея с друг човек в една стая ще се огранича до 30 мин. вечер и 10 мин.сутрин
4. Ниво на шум
Не съм много шумна. Понякога гледам филми на компютъра и слушам музика, но ще се съобразявам и ще ползвам слушалки
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите.
Обичам да ми е топло
6. Нива на нахалност
Никога не взимам чужди вещи без разрешение и очаквам същото.
7. Кой колко хърка.
Не хъркам, но рядко говоря на сън

Аз съм Силвия от Враца. Ще уча История и философия в Историческия факултет. предпочитам съквартирантка от този факултет, но може и от други. склонна съм да се съобразявам, но очаквам същото от отсрещната страна. Пишете ЛС ако може до края на деня или утре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Първокурсници 2012/2013 (Представете се, зайчета!)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ФСлФ

Eyzanet

18

3057

29 Юли 2013, 19:01

hardsoultosave Преглежда последните мнения