MidwinterSun написа:
Плазмодий написа:
Какво означава зряла представа за любовта (...) А и как ще възникне връзка ако няма поне малка доза неосъзнато ирационално привличане (сиреч химия). (...)
Абе, по какви извратени закони на логиката някои хора успявате от твърдението "една връзка, построена само върху химия, е обречена на провал" да извадите извода "връзките трябва да се градят без химия", после да ми го сложите в устата и да започнете да спорите с него? Непонятно ми е.
А ако не знаеш какво ще рече "зряла любов" (което силно ме съмнява, ама нали за целите на спора трябва да задаваме въпроси до откат), със сигурност няма да тръгна аз да го обяснявам.
Възможно е да не съм те разбрал или по-скоро да съм те разбрал както ми се иска, прощавай.
Не мога да дефинирам еднозначно зряла любов, щото защитавах идеята, че не трябва да има стереотипно тълкуване на любовта като феномен. Това, че и двамата знаем какво е зряла любов, никак не трябва да значи, че и двамата имаме в предвид едно и също нещо
The Stig написа:
Dafuq?!
Ти сериозно ли?
В хипотетичната ситуация на истинската любов дето всички я търсим - напълно сериозно
ники написа:
Химията може да бъде основание за започване на веъзка за някой осмокласник. Хора на нашата възраст вече са длъжни да преценяват по-различни работи и да си правят сметката добре.
Май първо тряба заедно да дефинираме понятието химия

Химията не може да бъде основание, но трябва да е основата в една връзка. Ти може всичко да си преценил, но няма ли чисто физическо (сиреч трудно контролируемо и често необяснимо) привличане, едва ли може да говорим за сериозни отношения и съвместно бъдеще
Нищо не разбрах от Илиянината драма....