Дата и час: 01 Апр 2026, 21:42

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1061 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 71  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 19:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
blessing написа:
Няколко въпроса конкретно по материала:
- analyze последно с Z или S? Всеки смята различно...
- имаше ли в диктовката думата 'health' или ми се счуло?
- имаше ли апостроф някъде, society's emphasis?
- post/position/authority/... от cloze test-a
- grasped/gripped/... with fear
- последното от cloze-a ако някой помни
- от error-ите колко ви бяха D?

Като не дават отговори, така ще си ги търсим.

- и двете стават- зависи дали пишеш по британски или американски образец
- имаше да
- да имаше апостроф
- in authority
- gripped with fear
- сори не го помня
- 3-4 бяха някъде

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

здравейте:)
на мен изпита ми се стори нито много лесен нито мн труден..имаше някои елементарни, обаче имаше и доста мръснишки въпроси на теста...примерно тоя reading...какво писахте на първия въпрос?имали ли са план или не?А на cloze-а outdoor писахте?и също имаше едно да избираме между сетингс,спейс и какво беше още...вие какво писахте?Айде някой ако помни да споделя :D и някой ако може да внесе разнесение по въпроса позишън или оутхорити....да каже:)Иначе на диктовката със сигурност имаше апостроф, на клоуза беше грип и шът даун, сега си спомням и за пут блейм он...а бе ще се сетя още сигурно :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 21:27 
Летописец Виртуоз
Аватар

Аз не съм в състояние да споделя каквото и да е мнение относно представянето си, защото ми е твърде непонянтно каква оценка ще изкарам. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 21:35 
В началото бе словото

Ronnie написа:
здравейте:)
на мен изпита ми се стори нито много лесен нито мн труден..имаше някои елементарни, обаче имаше и доста мръснишки въпроси на теста...примерно тоя reading...какво писахте на първия въпрос?имали ли са план или не?А на cloze-а outdoor писахте?и също имаше едно да избираме между сетингс,спейс и какво беше още...вие какво писахте?Айде някой ако помни да споделя :D и някой ако може да внесе разнесение по въпроса позишън или оутхорити....да каже:)Иначе на диктовката със сигурност имаше апостроф, на клоуза беше грип и шът даун, сега си спомням и за пут блейм он...а бе ще се сетя още сигурно :lol:

това с аутдоор и аутсайд също беше тъпо
двете са много сходни но мисля че беше аутсайд, защото реално "на открито" е оутдоорС.
Въобще този тип тестове не са направени добре, някои моменти си остават твърде спорни(като например дали да изписваме аналайз с з или със с)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 21:48 
В началото бе словото

Евала, Рони, дано се сетиш още :)

Между другото, някой знае ли системата на оценяване?
По мойте груби сметки, всеки 3 грешки са ти 25 стотни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 21:58 
Паисий
Аватар

7.25 стотни на грешка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 22:08 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Аз съм доста разочаровам. Очаквам оценка между 4 и 5, а се надявах на 5.30 някъде. На диктовката ще имам задължителните 7-8 технически грешки на думи, които принципно ги зная. Например necessarily съм го объркал. Analyze не помня с 's' или 'z' съм го писал, то и двете са правилни, но съм го писал с 'i', а не с 'y', така че ми е грешно 100% :) И други такива.
Теста беше доста кофти. На девети въпрос на рийдинга с колкото души говорих, толкова различни отговора получих :) Аз лично писах suspicion.
За outdoor и outside - писах outside, но не съм сигурен. Outdoors значи 'сред природата', но outdoor (без 's') е просто навън.
За страха писах, че е grab. Grip нещо не ми звучеше хубаво. Срещал съм и двете словосъчетания, но гугъл показва, че grip е правилно. Намирам си все повече грешки :)
За position и authority - колокацията е in authority. In position мисля, че се превежда буквално и значи 'на място'. Аз съм писал него разбира се, т.е. това е поредната ми грешка :)
За 'D' отговорите при error-ите - аз имам 4 D-та. Сториха ми се много, но се успокоявам, че и други хора са имали по толкова :)

Общо взето най-доволен съм от есето. Писах по втората тема и откъм структора го разработих добре. На места се повтарям, ама вие сещате ли се за синоним на ресторант? :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 22:24 
Паисий
Аватар

ти япониста ли беше?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 22:37 
В началото бе словото
Аватар

9 въпрос беше страшно подвеждащ, нито един от отговорите не ми се стори подходящ ,и аз писах съспишън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2006, 22:37 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Аз съм скандинавист :) Или по-точно ми се искаше да бъда. Сега ще се радвам и на английска филология :P

ПП В предния пост забравих да напиша за системата за оценяване, та ето:
На теста се дават 50 точки, на есето - 25, на диктовката - 15. Общо 90.
45 точки са 3. Оттам нататък всяка точка е седем стотни. Т.е. 55 т. = 3.70, 65 = 4.40, 75 = 5.10, 85 = 5.80. Ако имате до три грешки се пише 6.00

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2006, 00:40 
В началото бе словото
Аватар

много се чудих и аз на 9 въпрос от рийдинга и писах amusement, след като задрасках astonishment...дойде ми отвътре, макар че сега като се замисля "she was wondering what the life as a lawyer`s wife would be like" повече пасва на astonishment. Струва ми се, че е на български се казва "страх от отворени пространства", което oзначава, че отговора би трябвало да е "spaces"...но ако си има специфичен израз - нямам идея. Рийдинга беше доста лесен с изключение на вече коментирания въпрос - за 1-ви въпрос е почти сигурно, че всичко е минавало по план.
Аз лично писах за кафетата и ресторантите и не ми остана време да си проверя есето :( Надявам се да не съм правил много груби грешки - иначе възможни изреждания са pub`s, bar`s, disco`s...зависи изцяло от твоя собствен контекст.
За диктовката съм бесен лично...свърши ми химикалката още в началото и изпитващата, диктувайки, ми даде няква тотално различен нюанс на синьото. Тая явно бързаше нанякъде, аз не можах да си изчета докрай диктовката и да поправя всичко, накрая ми дръпнаха и листа от ръцете...имам 4-5 грешки със сигурност, най-много ме е яд за изписването на societies emphasis`s (нормално никога не бих го допуснал, но наистина нямаше никакво време) - това, което си мисля е, че каквото е било за мен, такова и за останалите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: репичка
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2006, 09:58 
В началото бе словото

Аутдор : който се извършва/намира навън/на открито, външен (аджектив)

Аутдор : на открито, навън (адвърб)

Аутсайд : вън, навън, отвън, на открито (кофти щото май съм писал аутдор).

За ерор-а : то си беше направо Терор идентификейшън :) И на мен ми се видяха много Де-тата ама ги оставих и аз. И аз мисля че писах Астонишмънт на клоуз-а. Аз май писах астонишмънт ама идея си нямам... Изпита ми мина като някакъв филм на ужасите направо. Отидох в ректората и 20 мин. преди официалното начало се оказа че трябва да съм във факултета по математика и информатика. А за "ес"-а в сосайътийз не помня ама май някаква абсолютна простотия съм написал.

Аааа, забравих да питам кога се очаква да излязат резултатите?

Бог напред и ний след него !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2006, 11:17 
От дъжд на вятър
Аватар

аз за тая кола много размишлявах...първо им казала,че ще се омъжва и когато се сбогували той дошъл и я взел.Това бил последния път когато говорила с техните или когато той дошъл с колата си и тя им съобщила,че ще се женят....нз малко се пообърках на тоя въпрос аз специално :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2006, 14:06 
В началото бе словото

значи и според мен е астонишмънт защото в текста се казваше чe тя "read again" значи е била изненадана, поне според мен, Искам да ви питам вие какво отговорихте на въпроса с това какво намира тя за " абсурд"- че той е отказал да и каже или че тя не е разбрала каква му е професията. това за последния и разговор с родителите и пак беше смотан. НА еръра тва изречение с "офспринг" писахте ли че има грешка ( в смисъл дали върви с ед. или мн.ч.) като цяло теста беше мноого по-труден от този 2004,2005, даже и 2003 г. поне диктовката беше поносима :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2006, 14:09 
В началото бе словото

резултатите ще излязат до 10 дни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1061 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 71  Следваща