svetlio.varna написа:
Ми менажирай, купи ел.уреди, направи Студентски град едно по-хубаво място. Проблемът е, че не виждам какво правиш по въпроса, освен да се оплакваш? Другите колеги от Студентски правят градинки пред входовете си, садят дървета, пребоядисват тук-там, сега се готви откриването на нов студентски център само от студенти... Хората не мрънкат, а действат. А ти? Ти искаш някой друг да я свърши тая работа, ако правилно те разбирам?
Знаеш ли името ми и с какво се занимавам?
Хубави препоръки ми давате, но и това което казвате не е правилно. Аз ли работя в СУ, или в Министерството по еврофондовете или в строителното министерство? Аз ли работя в общината? Не знаете, но ще ви кажа, че не работя.
Но има хора, на които им се плаща да работят, а те не го правят. Има хора, които получават пари, получават заплати от държавата, но както всички ние виждаме ясно не си вършат работата добре. Те са тези, които трябва да измислят решението, защото са наети затова и някой им плаща пари, а този някой е държавата. Държавата ни е майка и ние трябва да работим за нея, не да я крадем, а като седим и играем на игри в канцеларията на СУ, ние я крадем.
В развития свят всеки работи и когато си върши качествено работата получава заплата. Не тряба някой друг да върши чуждата работа. Това мое изказване е относно поста на launcher.
svetlio, да подкрепям доброволческите инициативи, но това не може да реши проблемите. Има институции, които трябва да ги решат. Нито ми е в компентността, нито във възможностите. Но аз плащам данъци и давам пари на държавата и искам от институциите и правителството да си вършат работата. Аз и целият останал народ сме коректива на властта.
Протести - това е решението. Силно развито гражданско общество. Това е, което можем да направим всички. Не всичко на запад е добро, но нека взимаме пример от добрите практики, а не да живеем в Средновековието. Как в други държави може, а при нас не?