"Тъмната кула", "Сиянието", "Роуз Мадър" /много любима и за мен задължителна за всяка жена, колкото е шантаво да звучи/, "Гняв", "Гробище за домашни любимци", "Тъмната половина", "Зеленият път"... Почти няма нещо негово, което да съм чела и да не ми е харесало. "Кери" примерно не я и дочетох - изобщо не ми хареса... Както и втората част на "То" - това като го кажа и всички ме вгледат втрещени

. Ами с цялата прелюдия от първата, просто очаквах нещо МНОГО повече. Може и от това да е. А има и много хубави кратки разкази, само една книжка с такива имам и от там любимият ми е "Коли" или нещо от сорта, не помня точно заглавието.
Иначе Стивън Кинг ми е много любопитен - и лицето му е едно особено, не зловещо или нещо такова, просто си личи от физиономията му, че е особняк.
Бдв той прави един сериал, "Болница "Кралството", в който и самият той участва като Mr. Johnny B. Good

. Голяма фенщина е да го видиш как лафи... Не е негова книгата, по която е правен, но пак е НЕВЕРОЯТНА екранизация - има много смях, много страх без гадории и гнусотии, има и много сладки моменти, а актьорите са стра-хо-тни... бе един от любимите ми е. Препоръчвам го.