|
Знам, че е вече късно, но все пак ...
1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете. Едва ли съм от най-подредените хора, но бих казал, че съм подреден и обичам да ми е чисто : ) .
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително. Нагаждам се според ангажиментите си, но попринцип обичам да си поспивам поне до 9-10, ако нямам нищо за правене.
3. Кой колко дълго време окупира банята. Душ си взимам за около 10-15 мин, като цяло не вися много в банята. Ако се бръсна може и 20 минути да откарам, ако не бързам.
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда. Не съм шумен, гледам да се съобразявам. Музиката си е слушам на слушалки, филми, когато гледам понякога пускам на тонклони, ако е много горещо.
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм. Никога не съм мерил температурата в стаята ... Лятото отварям прозорците, зимата си се завивам. Не съм зиморничав, нито от тези, на които им е постоянно горещо.
6.Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
Не ползвам чужди вещи без разрешение и очаквам същото. Живял съм на квартири и със съквартиранти, но са били братовчедки/сестри/приятели, тоест съм ги познавал от наистина много време (над 10 години). Иначе, попринцип нямам проблем със заемането. С приятеля, с който бях на квартира нямаше нужда от такива допитвания, защото се познаваме от години, но при нови хора държа за всичко да се пита.
7. Кой колко хърка. Доколкото знам не хъркам, но имам проблеми с дишането през носа, така че спа с отворена уста и не бих изключил възможността за хъркане при болест/хрема и тн.
Допълнително: Казвам се Пламен, от малък град, учил/живял в Бургас 5 години. Малко сложен характер съм от тази страна, че съм отворен към социални контакти, но далеч не "кликвам" с всеки. Не съм конфликтен и съм позитивно настроен. Ще уча Публична администрация, но по душа съм правист. Не пуша, рядко пия (бира и вино), обичам да прекарвам времето си навън с приятели (не е задължително да е по кафета, просто навън - паркове, улици и тн). Интересувам се от компютри и литература, обичам да играя волейбол и тенис на маса (обаче спортът ми е слаба дисциплина като цяло)
Опит от предишните съквартиранти:
Мразя цигарен дим, ако ще се пуши да е на прозореца. Мразя ароматизирани пръчки и подобни за цигарен дим. Мразя да се пия от голяма бутилка, при положение, че сме в квартирата, ако сме навън - окей.
Нямам нищо против понякога да се купува заедно храна и да се разделят финансите.
Не искам стаята ми/ни да става сборище за купони или транзитна спирка и всеки ден да има някакви незнайни хора в нея, иначе нямам нищо против гости от време на време, а ако са общи познати (примерно колеги на съквартиранта и мои познати) няма абсолютно никакъв проблем. На купони по чуждите стаи, но не и в нашата. С братовчедка ми имахме много караници по тази точка. Просто сме много различни и ако имаше едно лесно тя всеки ден щеше да има събиране в квартирата и гости до 12-2 часа през зимата (случвало се е, не се бъзикам).
Ще се радвам да намеря контактен съквартирант, (познатите ми в София се делят на пръстите на едната ми ръка) а не просто човек, с когото да деля стаята. Ако имате въпроси питайте. Ако има някой, който не си е пратил документите още или такъв, който го е направил, но все пак иска да опитаме да сме в една стая, като пратим писмо на КН, да пише.
ПП: Бтв, не държа да съм в стая за двама, може и трима да сме ...
|