Днес ходих на най-интересната практика в ТЕЦ "София Изток". Тръгвам си аз от Студентски град така по-рано и първо хващам 94 до Дианабат(мързеше ме да ходя до меито, че оттам да ловя 88, че по-наблизко ми беше 94). Слизам и си взимам билетче. Качвам се на 88 и пътувам. Не дупчя билетчето - викам си ааа, никаква контрола няма да има(преди седмица имахме практика в пречиствателната и пътувахме със селския 68 до Бистрица и там ни контрола, ни дявол). Пътувам още и някъде до гара Искър се качва мой колега, а той не дупчи, защото се качва за 3 спирки. Пристигаме на портала на ТЕЦ-а в 8:30 и ай още половин час трябва да чакаме. След 15 минути идват някъде 15-тина човека от потока ни и в този момент пристига даскалката с личния си автомобил. Добро утро - добро утро, пита ни - още имаме ли да чакаме? Ние - да, от 5-те групи на потока ще има хора, които ще отработват(и аз го изтървах вчера, че се наложи да ходя днес). Тя ни пита - къде са, идват ли? Един се измайтапи - контрола ги е свалила, така че ще се забавят

- всички смях, защото беше майтап....

По едно време идват още няколко, този път с 8-цата - един глобен и целият му талон скъсали. Каква била работата - перфораторите на тези Икаруси са счупени и билетчето не е могло да се вкара докрай и контрольорът - няма, това са дупки от друг автобус, глоба. След малко идват 30 човека пеша

Питаме ги отдалеч - ЕЙЙЙЙЙЙ, КВО СТАНА, БРЕ? Те се приближават и казват - контрола мина и ни свали всичките. Отървахме се с 10 глоби, останалите избягахме, като спря автобуса на една спирка

- голям смях.
Влизаме, разглеждаме как са нещата в ТЕЦ-а и идва време да си ходим. Няколко човека хващаме първата 88-а. Бъркам си в джоба - сещам се, имам един билет и без да се замисля го дупчя. Един - аре, кво толкоз го дупчиш? Изведнъж с нашето качване - се качват организирано двама комтрольори - започват щатна проверка. Аз така се успоких и не ме хвана яд за билетчето, че просто няма накъде. Този, който ми направи "забележката" заедно с още един нямаха билети, естесвено. Да отидат до шофьора за два - не става - много народ, много нещо. Имат цяла банкнота от 10 и си искат 2 билетчета от 50 стотинки, но контрольорите им дават две по 5 лева.
Така че казаното нашега, става реалност понякога. Каква била цялата работа? - от някой изтекла информацията, че предната седмица студенти от меито са се возили безплатно до Бистрица, както и че тази седмица ще ходят до ТЕЦ София Изток. Това красноречиво означаваше - глобявайте ги, без да ви пука. А те така се навиха, че си избиха парите за 5 практики напред.
Изводът: НЕ СЕ ЕБАВАЙТЕ СЪС СКГТ!!!