Дата и час: 16 Яну 2026, 22:45

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Издирвам
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011, 22:40 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 239 пъти.
Търговецът на кристал написа:
On The Beach

С Арман Асанте и Рейчъл Уорд и е един от безкрайно любимите ми филми за всички времена. Гледала съм го десетки пъти, в периода 9-10 клас въртях само него. В Замунда има и старата, и новата версия, а ако искаш и книгата - заглавието е същото, авторът е Невил Шут. И малък хинт - там финалът е различен. Но по' ми харесва как решиха нещата във филма.

Мда. Разкошен.

Изтеглих го, че ми стана интересно да видя Рейчъл Уорд извън "Птиците умират сами". Обаче при сцената, в която Боби гледа родната си улица в Сан Франциско през перископа на подводницата изведнъж ми светна, че този филм съм го гледала по телевизията като дете и оттогава ми е седял някак в подсъзнанието като нещо важно. :shock: Много добър, наистина.

Знам, че това е тема за филми, ноо се сетих за един музикален клип, който с братовчедка ми издирваме едва ли не от бебета :mrgreen: Песента май беше нещо ала Мадона или пък ала досиетата Х, ранни 90-те, имаше някаква жена, облечена с рокля отпред, но отзад с дънки. Вървеше си и стигаше до нещо като събрание, в което седяха хора, обаче не истински, а направени от зелени храсти. Май имаше и някаква врътка, че някакъв човек го даваха как конкретно си се превръща на храст и затова хем ни беше страх от този клип, хем ни беше супер интересен. Малоумно обяснявам, обаче ще съм супер щастлива, ако някой се сети за какво става въпрос. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2012, 18:16 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 239 пъти.
Сетила съм се за един филм, който съм гледала като малка, но много силно ми се е запечатал в съзнанието. Мисля, че беше италиански, семейство отиваше на почивка, през нощта на пътя някакви мафиоти сбъркваха колата им с нечия чужда, която преследват и стреляха по тях - оказваше се, че са ранили малкото момченце, което изпадаше в кома, а накрая даряваха органите му... Някой да се сеща за заглавието?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2012, 23:48 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Абе, хора, търся един руски сериал - тая вечер много си бих акъла да се сетя как се казваше, но просто съм забравила и това е.
Беше някакво четирибуквено съкращение от типа на S.W.A.T, ама на кирилица. И пак беше някакъв отдел, отряд за нещо си (ченгета някакви, ама големи неудачници и все нещо прецакваха). И бяха големи скици всички. Имаше го в Замунда, ама тогава така и не го дръпнах - един или два сезона е, не съм сигурна. И е голям майтап.
Кажете кой беше, мол' ви са, че се скъсах да се чудя.

Edit: Сетих се, СОБР се казваше и го препоръчвам с 2 ръце (и с уточнението, че никога не съм харесвала особено руското кино). :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2013, 15:14 
Катарзисен Млад Меринджей
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Издирвам:

1. Още един член на залата на славата на диема,честичко го даваха преди време. :mrgreen: Помня,че филмът започваше с това как главният герой,бандит,ограбва магазин,преди да си тръгне подарява на магазинерчето пистолет и му дава някои "полезни" съвети. В последствие момчето също става отрепка,нещо като подражател на главния герой,но накрая по някаква причина се опитваше да го убие. На 100% съм сигурен,че магазинерчето се казва Били,но дотам се ограничавам със спомените. От малкото сюжет,останал ми в главата,филмът не е нещо кой знае какво,но си е детски спомен и ще ми е интересно да си го припомня. :)

2. Тук става сложно,защото и малкото неща,които си мисля,че помня,дори не съм сигурен,че са от един и същи филм,но ще пробвам. Епически сорт филм,крал на връщане от война намира бебе - момиченце,и го прибира в кралството си. Отглеждат я като своя дъщеря с кралицата,но не щеш ли момата се влюбва в един арестуван бунтовник. И дотук,нищо повече не ми идва на главата,а дори не съм сигурен,че и това всъщност е част от един филм,като малък бях голям фен на подобни приказни истории и може да съм преплел нещичко от някоя друга продукция. :mrgreen: Помня и саундтрака...донякъде. Нещо от сорта на Era,с епическо звучене,много готина музика,другата основна причина толкова да искам да го намеря. :king: Ако се сещате за заглавие на такъв филм,давайте го насам,нищо чудно да се окаже точният материал! :lol:

Real friends don't change.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Май 2013, 00:14 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
в тва второто имаше ли дракон..?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Май 2013, 00:20 
Аватар

Много вероятно. Хвърляй заглавието насам! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Май 2013, 00:27 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
http://www.imdb.com/title/tt0108745/ -> http://www.zamunda.se/details.php?id=178550&hit=1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Май 2013, 00:32 
Аватар

Как може да забравя Ана Фалки! :shaking2: Ама как ли да направи впечатление на 10-годишен хлапак. :lol: Това е,познах го още от постера. Големо благодарско,господарю Уейн! :cheers: Детство,here I come again! :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4