dismisstorka написа:
Истината е, че форумът като социална платформа е "демоде" ... защото комуникацията тук и във фейсбук, да речем, са от коренно различни категории...
Аз не бих казал, че разбирам от мода, дори обратното - твърде консервативен съм. Често съм склонен да отхвърля нещо, дори само защото е станало модерно.

Нямам регистриран фейсбук, макар че всички други вкъщи имат.
Въпреки това ще си позволя да споделя, че решаваща е не формата, а характера на общуването. Дали е само просто показване на факти, както ми изглежда фейсбук, или е повече коментар и мнения на/по тези факти, каквото ми се ще да бъде форумът - това би била съществена разлика.
ники написа:
... обръщането на форума в повсеместен спам е това, което го съсипва ... Той е много ценен с оглед взаимопомощта между студентите ... Това, което ми липсва са по-дискусионните теми, които поне за мен правят форума по-интересен...
В смисъла на казното от мене по-горе, споделям мнението на ники. Не съм протоив спама, защото човек не може винаги да е само сериозен и от време на време има нужда да се полигави.

Само това обаче не е достатъчно за да се поддържа интереса. Трябва и нещо да се прави, например в смисъла, посочен от ники. Нищо не пречи това правене на нещо да е и развлекателно.
Kristo написа:
... Станете по-интересни хора ... - форомот - това са хората в него. Ако тема в която те блесват със своите характери и душевности стане излишна, значи тия характери и душевности са се изтъркали ...
Да, форумът това са хорта в него, но не е възможно те просто да се напънат и да станат интересни, нито пък да се изтъркат "характери и душевности". По-скоро сме се ограничили до някакъв шаблон/клише на форумно общуване, което прави нещата наистина безинтересни. Сигурен съм, че ако успеем да разчупим черупката на стереотипа, ще стане много по-добре. За това обаче ще е нужно известно усилие, напън.
Гласувам за Libra и Ер Малка.
П.П.
Kristo написа:
... Търговецът винаги е на опера ...
И ко ти пречи?

Едно разнообразие повече. Ще ти стане интересно, ако се оставиш да те зарибим. Ама ти - не, та не