Ер Малка написа:
И какво пречи това да се казва дали имаш животно или нямаш?
Не само, че не пречи, ами и така би трябвало да бъде.
Аз не мога и не искам да живея с човек, който има котка, например. Да си обича колкото си иска животното- много се радвам за него, обичта е прекрасно нещо, и аз харесвам животинки. Това не променя факта, че заради скапаната ми алергия ще се чувствам като парцал еври божи дей. Затова аз ще си живея с хора, които нямат котки, а човека с котката ще живее с друг човек или човечка, който или която няма нищо против. Така всички ще бъдат доволни и щастливи и няма да има драма, а за да стане това, е добре да се споменава дали имаш куче, котка, пингвин или мини бобър пушач.
Нещо ми се вижда, че си се объркала

Разбира се, че хората, които пушат, имат животни или деца, дето си размазват пелените по стените или рисуват по всичко с пастели трябва да изяснят предварително за това. Същото важи и за тези, които обичат да правят унищожителни купони всеки втори ден от седмицата или да палят лагерни огньове в банята си. Просто е некоректно за всеки един от изброените да си трае и в последния момент да има неприятни изненади. Не мисля, че и авторката на темата има нещо против това. Поне така съдя от прочетените мнения досега.
Въпросът е защо
другите го правят. В такива случаи, където няма никакви усложнения, нужно ли е наистина подобно изяснение... Нещо не си го обяснявам хич. Вижда ми се излишно всяко едно прочетено изказване от типа "Нямам домашни любимци и не пуша..." :/ Щом не си пояснил, значи трябва да се подразбира... не?