Дата и час: 16 Яну 2026, 21:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Най-важните неща в една връзка? (3)
Привличането/Химията 13%  13%  [ 7 ]
Материалната осигуреност 4%  4%  [ 2 ]
Желание за съвместно бъдеще и градене на семейство 9%  9%  [ 5 ]
Общите интереси 9%  9%  [ 5 ]
Възхищението към другия 2%  2%  [ 1 ]
Сексът, дъъъ 9%  9%  [ 5 ]
"Да се разбираме" (каквото и да значи) 0%  0%  [ 0 ]
Доверието 17%  17%  [ 9 ]
Еднакъв светоглед 13%  13%  [ 7 ]
Емоционалната равнопоставеност 7%  7%  [ 4 ]
Нуждата от някой до тебе 0%  0%  [ 0 ]
"Да е достатъчно зрял и отговорен за връзка" 2%  2%  [ 1 ]
Уважение един към друг 11%  11%  [ 6 ]
"Да се грижи за мен..." 2%  2%  [ 1 ]
Еднакво интелектуално ниво 2%  2%  [ 1 ]
"Да споделя моите житейски ценности" 0%  0%  [ 0 ]
"Да ме обича повече отколкото аз него/нея" 0%  0%  [ 0 ]
<всичко гореизброено, алчен/а съм!> 0%  0%  [ 0 ]
<съгласен съм с мнението на Fak по темата> 0%  0%  [ 0 ]
<Нещо, което липсва в анкетата> 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 54
Автор Съобщение
 Заглавие: Най-важните неща в една връзка?
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 17:54 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Здравейте, как сте, приятели... Как, добре ли я карате?

Първо искам да си призная един грях - има такава тема с почти същото заглавие. Е, няма нови мнения в нея от 2006г, и са забравили да я заключат, но факт. Затова реших да направя римейк, но с анкета, за да се почувствате всички доволни от живота и от този раздел. Ще дам и по 3 опции на човек, да гласува, все едно избирате Президент, Ядрен Реактор и Патриарх в 1 гласуване...

Дълго мислех, каква тема да е с ултимативната анкета към нея... В смисъл при мен дългото мислене е към 40-50 секунди, но не това е важното.

Та, кои неща за вас са най-важни в една връзка? (моля, не бъркайте идеята на темата с "какво харесвам в индивиди от срещуположния пол", както и "какво е любов?") Откъде да започнем? Бих ви изброил десетина думи, които да обсъдим по стара форонна традиция - с много спам, национализъм и сексистки шеги.

Та, списъкът е следния, ще обясня по-сложните словосъчетания, защото в анкетите съм безбожно лаконичен:
Привличането/Химията - няма какво да му обяснявам на това - просто плътската страна на нещата, харесването, един вид...
Материалната осигуреност - т.е. партньора да е осигурен, кола, жилище, или поне да има изгледи да се уреди с такива...
Желание за съвместно бъдеще и градене на семейство - т.е. той/тя да иска да гради семейство с Вас.
Общите интереси - Търговецът ме подсети за това, например една и съща музика, книги, заведения, прочее...
Възхищението към другия - когато сте във възторг от самото съществуване на любимата/ия, но е много повече от външен вид или общи интереси, а направо се прекланяте пред нея/него
Сексът, дъъъ - какво да обясня? сексът просто да е як между вас...
"Да се разбираме" (каквото и да значи) - разбирателството, в предната тема го имаше казано, та затова..
Доверието - без доверие за къде?
Еднакъв светоглед - това значи да има едни и същи или сходни цели в живота, да има подобно чувство за хумор, да е на една вълна с вас, да гледа на светът по същия начин (боже, обяснявам на студенти значението на думата светоглед... искам хонорар!)
Емоционалната равнопоставеност - често срещан проблем е емоционалната НЕравнопоставеност, сещате се - когато единия прави повече за връзката от другия, който е по-хладен и неангажиран
Нуждата от някой до тебе - желанието да не сте сами...
"Да е достатъчно зрял и отговорен за връзка" - е па, да е достатъчно зрял и отговорен, за да поддържа връзка с вас...
Уважение един към друг - мисля, че това е крайно ясно
"Да се грижи за мен..." - това важи и за двата пола - всеки иска да си има грижовник до себе си, който да го носи на гръб, образно казано
Еднакво интелектуално ниво - не просто да сте на един акъл, а да сте еднакво узрели интелектуално индивиди, воала.
"Да споделя моите житейски ценности" - това пък Фак ми ги припомни с нейното "да обича котенца", но предполагам важи и за повече понятия...
"Да ме обича повече отколкото аз него/нея" - това дойде от "Адвокатите от Бостън", където бяха казали, че винаги в една връзка, единия обича малко повече от другия и е готов на всичко за връзката... Тази опция пасва добре на емоционалната равнопоставеност - хем градите връзката наравно, но хем другия дава повече и се бори по-силно

Ще помоля специално Фак да пише бързо в темата, че да уйдиса анкетата! :lol:

you've arrived at panic station!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Най-важните неща в една връзка?
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 18:22 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Привличането, Желание за съвместно бъдеще и градене на семейство, Доверието

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 18:29 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
Химията и секса

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 18:31 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Брей, Кристо, харесва ми разнообразието на отговорите в анкетата. Ти да видиш...

От мен имате: възхищение към другия, емоционална равнопоставеност, уважение.
Бих добавила и другият да обича повече, но ще отидат литри виртуално мастило, докато обясня какво имам предвид, а иначе има опасност да не ме разберете. Затова - трите, които изредих. Но вярвам, че голяма част от нещата в анкетата са наистина, наистина важни за една (успешна) връзка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 18:59 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
Търговецът на кристал написа:
Бих добавила и другият да обича повече, но ще отидат литри виртуално мастило, докато обясня какво имам предвид, а иначе има опасност да не ме разберете. Затова - трите, които изредих. Но вярвам, че голяма част от нещата в анкетата са наистина, наистина важни за една (успешна) връзка.

Какво да обича повече-котката, кучето, футбола?
Обяснявай, като пишеш нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 19:27 
My kinda heaven
Аватар

Половинката ти да те обича повече, отколкото ти нея. Има го в отговорите. И твърдя, че е хубаво в една връзка. Само че сега ще се появи някой, дето съвсем няма да ме е разбрал и ще почне: "Да, ама аз какво да правя с нея, ако не я обичам.", пък в случая въобще не става въпрос за обичане/не обичане, а за усещането за сигурност, когато човека, когото обичаш, те обича още повече.
Айде, обясних. Който разбрал, разбрал (почти се изкушавам да продължа с "кака се ожени" :mrgreen: ).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 19:36 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
Че то винаги е така. Единият обича повече от другия. И съответно в един момент му става гадно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 19:38 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Търговецът на кристал написа:
Който разбрал, разбрал (почти се изкушавам да продължа с "кака се ожени" :mrgreen: ).
Ми не може да продължиш така, щото и началото не е същото, демек не е "разбрал"
както и да е.. :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 19:43 
My kinda heaven
Аватар

Е, аз затова само се изкушавам... Конструкцията ме подмамва да го направя, ама като казваш, че не може - няма.
Кажи сега за връзките, че като гледам, Кристо живо се интересува от мнението ти. Кристо, записваш ли си?

Асолт, ей затова не исках да почвам да обяснявам. Не си ме разбрал, не мога да го обясня по-добре, толкоз. Така или иначе отговорите ми в анкетата бяха други, това си ми остава като мое вътрешно убеждение, ако и да е субективно, неподкрепено с нищо и прочее. Айде, пийс.

Всъщност не, чакай. Последен опит (напразни усилия на любовта, един вид): любовта не се измерва. Не може да кажеш, че ти обичаш на 50 %, а половинката ти те обича на 80%, да речем. Въпрос на субективно усещане е. И вярвам, че най-щастливите двойки са онези, в които в даден момент човекът Х усеща, че човекът У го обича повече. Никъде в задачата обаче не е казано, че човекът У в същия този момент не усеща, че човекът Х го обича повече. Понеже, както казах, е субективно.

В случаите, в които ми се е струвало, че човекът, когото обичам, ме обича дори повече, това само ме е вдъхновявало да съм достойна за него и за любовта му и ме прави още по-добър човек.

Ето, от ТОВА по-ясно не мога да го обясня. Въпросното субективно усещане не следва да върви ръка за ръка с усещане за малоценност/ощетеност у една от страните.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 19:52 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Този възможен отговор за "единия винаги обича повече" го видях от сериал, както обясних по-горе. И в неговия контекст, идеята беше, че единия от двамата души във връзката е "готов" - тъй да го кажа - при него любовта е завършено като усещане, и съответно е на линия за следващата стъпка (съжителство, брак, деца, там каквото си изберете) - а другия малко изостава и още не е толкова сигурен или "вързан" ако щете.

Съответно във вашите си отговори и обсъждания, може да предпочетете друга формулировка, различна от сериала. Но като цяло винаги е добре, другия да не седи 1-2 стъпки назад в чувствата си и да се чуди, дали е готов да се гмурне във връзката, а е по-яко да е 1 идея напред и вие да догонвате. Но вече кои са стъпките, чувствата и тази 1 идея, вие трябва да си кажете в постовете. За някой това е брак (справка: подписа ми), за други е да си вземете кученце, за трети е да ходите на почивки заедно. Не исках да давам прекалено точна дефиниция, защото не всички хора могат да попаднат в нея, и съответно не всички някога ще попаднат в нея...

Инак, да, всички чакаме, какво ще каже Мария...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 21:54 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Според мен желанието за съвместно бъдеще е нещото, което е в основата на връзката, стига тя да не е замислена като краткотрайна и несериозна такава. Фактът, че знам, че човекът, с който съм решил да бъда има същото виждане за развитието на връзката ни ми вдъхва огромно спокойствие, което за мен е важно. Еднаквият светоглед също намирам за важен, но в най-общ смисъл.

А това с химията и привличането винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че може да е основание за връзка на тийнейджъри, но не и на зрели хора. Когато човек се запита сам себе си, защо е заедно с партньора си, ми се струва нелепо обяснението му да се свежда до "химия" и някакво необосновано привличане просто ей така.

До голяма степен такова е мнението ми и за секса. Аз нямам връзка с парче месо и удовлетворението, което ми носи една връзка, не се изчерпва основно със секс.

Други от възможните отговори, като уважението и доверието, са толкова в оснвоата на всякакви човешки отношения, че дори не бих ги включил в анкетата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 22:03 
THAT guy
Аватар

Мда
Като имаш връзка с някоя, която изобщо не те привлича и е пън в леглото може дори да ти повярваме

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 22:07 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Привличането не е само до сексуалност, Стиг..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 22:20 
THAT guy
Аватар

Че аз кога съм казал нещо различно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 22:21 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
ники написа:
...

За секса съм съгласна. Не е в основата. Но можеш ли да имаш връзка с човек, който изобщо не те привлича? Все пак връзката трябва да започне от някъде, а най-често започва точно от привличането (каквото и да е привличане) => без него трудно би се заформила връзка изобщо. Няма да казвам невъзможно, защото със сигурност ще има кой да ме опровергае.

Можеш ли да имаш връзка с човек, на който нямаш никакво доверие? Ако го няма доверието, къде остава смисълът на "Обичам те", "Липсваш ми". Изобщо всичко е само празни думи, на които никой не вярва.

Анкетата съдържа много възможни отговори, наистина е малко трудно да се ограничат само до 3. Без много от нещата връзката би била трудна.

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво очаквате от една връзка?

[ Отиди на страница: 1 ... 23, 24, 25 ]

в Любов, романтика...

Lord

370

15782

08 Юни 2012, 20:20

Kristo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Най-важното в една връзка?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Любов, романтика...

nrggirl

68

4167

19 Сеп 2006, 09:54

SILVER ARROW Преглежда последните мнения