alter ego написа:
Не ви пиша като юрист, защото, слава Богу, не съм...
пишеш като минал през юф
Гражданите имат възможност за участие във взимането на важните за държавата решения въпреки представителната демокрация.
Гражданите имат право да се събират и да протестират, гражданите имат право на жалби и предложения до държавните органи.
Гражданите заформиха скандала около Марковска в тоя му мащаб. Благодарение на гражданското недоволство се стигна и до писмото на барозо. гражданите излязоха на протест и в деня на клетвата.
Това, че в момента Марковска не е конституционен съдия е
и благодарение на гражданите.
Да кажеш, че ше търпиш мизериите на някого, щото си го избрал вече, е овчедушие.
Пак за плевнелиев - бившият водещ на сутрешния блок по нова припомня аналогичен пример - едно изказване на президента Стоянов(спряган все още за КС), в което признава, че е минал покрай конституцията - "Тогава беше може би най-тежкият момент наистина в моя живот. Ако бях взел папката в ръцете си, Конституцията ме задължаваше да я предам на председателя на Народното събрание, той да предложи на гласуване втория кабинет на БСП.
Водещ: А Вие какво направихте тогава?
Петър Стоянов: БСП имаше абсолютно мнозинство. Кабинетът щеше да бъде гласуван. И аз за секунди трябваше да взема това решение дали да действам като юрист, конституционалист или като политик. И НАДДЕЛЯ У МЕН ПОЛИТИКЪТ. Аз не взех папката. Казах им, че не мога да я взема. Върнах ги и след това дойдоха най-тежките часове изобщо в моя живот. АЗ ТОКУ ЩО БЯХ НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА, мога да го кажа спокойно след 10 години."
та така