Acolyte написа:
green написа:
twiggy написа:
какво значи да дадат... всичко може да се падне въпросите се теглят
Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).
Ами въпреки, че не беше написано в темата трябваше да го включиш. Разбира се, че трябва да обясниш какво е екосистема, с какво се характеризира и основните процеси, които протичат в нея (кръговрата на в-вата и потокът на енергия). Нали помниш по-миналата година - "Начини за реализация на генетичната информация", ама трябва да напишеш и за ДНК и РНК

. Трябвало е да погледнеш от по-високо нещата. За биоценози не беше нужно да се включва, но трите урока за екосистема трябваше да се напишат. Така де, поне аз ги написах. Но за сериозността на темата съм съгласен. ТРЯБВАШЕ да е нещо от биохимията или поне генетиката.
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ останалите неща за екосистемите. Това са ми го казали хора лично от университета. Не само,че няма да получиш по-висока оценка,но и ще те санкционират за това,че си се отклонил от темата. Така например,когато се е паднала темата"Реализация на генетичната информация",тези,които са писали и за репликация са били санкционирани и са им намалили оценките,защото там влизат само транскрипция и транслация.
Е,естествено в увода може да напишеш някакви общи неща-определение за екосистеми,да направиш някакви връзки.