Дата и час: 16 Яну 2026, 22:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 139 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Изповедалня
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 22:09 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
Как грубо. Браво, Иво!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 22:52 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Fluffy, Мария ти го е краднала, съмнява ме нещо!

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 23:35 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 739 пъти.
Jamesmagno написа:
Много отдавна в училище имаше едно момче, което беше много богато и постоянно се хвалеше с играчките си пред всички останали и на тях им беше много тъпо, понеже не даваше на никого да си играе с тях. Аз му скрих играчките и не казах на никого. Даже не ги взех и не си играх с тях, просто ги свих и ги забутах някъде, защото детенцето беше кофти копеле.

Бил си дете със силно чувство за социална справедливост :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 00:07 
сладоледено-шоколадово-спагетено чудовище
Аватар

Благодарил (а): 151 пъти.
Kristo написа:
Fluffy, Мария ти го е краднала, съмнява ме нещо!

Той нямаше бельо, не е бил интересен за нея :bigsmurf: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 00:09 
очарователен тормозник
Аватар

Тя за да го гушка, не за друго... ако е бил мъхест и пухкав...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 13:04 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Дайте нещо от по-сериозна възраст.

В автобус/трамвай/тролей винаги чета нещо, не толкова защото ми се чете, ами защото така се правя на супер зает и не е нужно да отстъпвам място на всяка бабка като я видя, че се качва.

Ако дойде и ме попита, ОК, ама ако застане ей така до мен, аз чета и изобщо дори не съм я видял.

Иначе като малък един път с брат ми счупихме една диня, като за това обвинихме невръстния ни племеник. Всички повярвха.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 14:53 
Аватар

ники написа:
Дайте нещо от по-сериозна възраст.
В автобус/трамвай/тролей винаги чета нещо, не толкова защото ми се чете, ами защото така се правя на супер зает и не е нужно да отстъпвам място на всяка бабка като я видя, че се качва.

Те си казват обикновено, понякога доста злобно. Веднъж се прибирах с автобуса след училище и си дремех, защото бях станала безумно рано, както всеки друг учебен ден и ми се спеше много. По едно време една баба дойде и ме сръчка с думите: "Стига си спала, стани, за да седна!". Когато ми се спи обикновено нямам сили да се зъбя на някого, но това бабе беше супер злобно и направо си заслужаваше. Аз най-често ставам и не се правя, че не ги забелязвам, ама така да ме сръчка все едно съм й длъжна и виновна с нещо, изобщо не заслужаваше да й направя място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:00 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Ще ви питам вас, като станете на тяхната възраст и всяка кост ви е на едно духване от счупване и осакатяване доживот, а глезените ви от петминутно стоене увеличават обиколката си три пъти...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:04 
Аватар

Доста съм убедена, че няма да ходим да си наливаме вода от центъра в час пик.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:13 
очарователен тормозник
Аватар

Ако стана на тяхната възраст и нямам личен шофьор, ще избягвам да излизам от вкъщи изобщо.

Какъв човек трябва да си, за да се прецакаш така да се возиш още по рейсове, да си чуплив и едвам да креташ и на всичкото отгоре да смяташ другите за длъжни? Нали затова са пенсии - живели са живот, трупали са пари, за да живеят добре на старини. Пък и на пенсионна възраст къде ще ходиш? Няма работа, няма лекции, ако ще пътуват, да е като е по-празен рейса.

В Бургас съм го забелязал, че пенсионерите които пътуват са все по-малко. Градския транспорт е за случайни пътуващи (които него ден им се налага да пътуват 1 път месечно), пътуващи до училище/работа. Аз го ползвах последно да ходя до болница и с него се прибирах след операцията ми. Ако беше пълен, нямаше да отстъпя място на никого. Добре, че в Бургас е организиран добре и нямам грижи, но за НГ бях в София и отново претръпнах. Метрото фул - трамвай фул, единствения рейс който набарах и беше празен беше следобед на 1ви януари и беше някаква забутата линия.

Къде пътуват всички?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:42 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Jamesmagno написа:
Ще ви питам вас, като станете на тяхната възраст и всяка кост ви е на едно духване от счупване и осакатяване доживот, а глезените ви от петминутно стоене увеличават обиколката си три пъти...

Хайде, хайде, да не се правим на светци. Както е въпрос на уважение и възпитане да стана, ако ме помолят, така е и въпрос на същото да ме помолят за това, а не да застанат до мен и да ме гледат накриво.

Има седалки, определени за възрастни хора, избягвам да сядам на тях. А понякога пък, мама му стара, просто съм изморен и искам да седя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:44 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
fluffy cloud написа:
Доста съм убедена, че няма да ходим да си наливаме вода от центъра в час пик.
Нито пък да пътувате до другия край на града, за да си купите с 5 стотинки по евтини домати. И те така са си мислели като млади ;) Възрастта не прощава - към стари хора не с лошо, комунягите предостатъчно им се изсраха на старините.

Случвало ми се е да съм мноооооого умрял и да не отстъпя място, но да е било един-два пъти.

Хайде да не спамим :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 15:48 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 54 пъти.
Kristo, искаш да кажеш, че като станеш на 70 и вече трябва да си стоиш само вкъщи, щото си се наживял? Трябва да си натрупал пари и да не ти трябва градския. Я пак? Особено у нас всички пенсионери с по два мерцедеса се возят...

Досадно си е като ходят да си пълнят вода от центъра в час пик, да; аз също съм се чудила къде толкова излизат, ама живее им се : )) (всъщност аз живея в Студентски и ползвам предимно автобусите, които се движат там => няма от какво да се оплаквам, защото са пълни (ама наистина пълни) със студенти.)
И какво, като видите някоя възрастна бабичка, която трудно върви, не й правите място, защото "къде е излязла, виж я, едва крета"?
Ии да, някои наистина са си доста груби, като ти се скарат, едва ли не си длъжен да им направиш място; това значи ли, че трябва да правим напук на всички? ...

*Ох, сори, не видях призива да не спамим :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 17:52 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Да не спамим в раздел спам? :)
Попринцип ставам, стига да не е толкова пълно, че нито има как да стана, нито пък той/тя да седне дори да стана. И стига да не съм била цял ден на неудобно обувки, ама това ми се случи само веднъж.
Иначе наистина някои са мнооого злобни, напълно ненужно. Целият свят им е виновен, че са остарели. Ми и аз имам баби и прабаби, които никога не биха се държали така и не злобеят срещу младите. Някой от курса разказва как някаква бабка от цяло метро пълно с млади хора, се развикала точно на момче със счупен крак да стане..

В детската градина откраднах чантичката на едно момиче и си я прибрах в моето гардеробче. Мама, като дойде да ме взима, я видя ии така се разбра, че съм крадла. После много ми се кара :) та се научих, че не може да си взимам каквото ми харесва.

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 18:05 
очарователен тормозник
Аватар

Geri.A написа:
Kristo, искаш да кажеш, че като станеш на 70 и вече трябва да си стоиш само вкъщи, щото си се наживял? Трябва да си натрупал пари и да не ти трябва градския. Я пак? Особено у нас всички пенсионери с по два мерцедеса се возят...

Аз и сега избягвам да се качвам в рейс, ако е претъпкан, въпреки, че нямам проблем да седя прав. Па какво остава ако съм на 70 и едвам ходя? Просто говорим за физически възможности. Т.е. ако имам възможност да стоя прав в рейс на 70г, защо да не стоя прав? Или ако имам финанси да имам шофьор и кола, защо да ползвам рейс или метро? Не говоря да имам 4-5 бентлита или нещо такова.

А и верно - къде ще ида? Разбирам да съм в посока болница, но посока студ. град до дървеница, кви болници има? Повечето пенсионери пътуват за да пазарят по-евтино от магазин в съседния квартал, което аз лично намирам за нелепост, но айде - бедни са, искат да купят по-евтини портокали. Но от кого зависи да си пазят здравето? От кого зависи да са материално осигурени и да не ламтят за евтинийка или да се скръндзат за такси? От кого зависи, че живеят в квартал, в който рейсовете са пълни и няма места за сядане? Във всеки случай не зависи от другите, не зависи от обществото, държавата или ЕС. Зависи си от човека.

А и наистина е - ако не можеш да се придвижваш, къде ще ти се ходи? Веднъж качиш ли се в рейс, трябва да си способен и да поседиш прав, все пак това е житейски избор - ако ти се ходи някъде, трябва да изтърпиш всички препятствия по пътя. Инак просто си седиш вкъщи и толкоз.

Проблемът на обществото ни е, че зависим твърде много от младите да работят, но правителствата правят повече придобивки за пенсионерите, които вече не работят - защото старите ще става все повече от младите. Ще стигнем момент, в който 1 работещ ще работи, за да издържа 3-4 пенсионери, които не работят. Но никоя партия няма да загърби старите, защото те ще стават все по-влиятелни като група електорат - което ще доведе до момент, в който не е рентабилно да си млад, работещ човек в страната. Ще има емигранти - предимно трудоспособни хора, старите къде ще идат? И накрая демографска криза - младите няма да имат интерес да работят тук, да правят деца, защото това не е приоритет на държавата. Тяхната дума и интереси няма да се чуват - за сметка на интересите на пенсионерите. Помислете за социалното министерство - всеки лев отгоре на пенсиите, е лев надолу за майчинските плащания, детски надбавки и прочее. Това вече се случва - и правителството няма интерес да го променя. Протест на млади майки - 100 жени с деца. Протест на пенсионери - 2000/3000 души. Така че...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 139 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща