Ангеле (N) вземи попрочети малко и се запознай със ситуацията преди да плюеш по тоя и оня. Така няма да реагираш като ощипана госпожица, когато някой не споделя възгледите ти, пък и ще ми спестиш четенето на постове пълни с безмислено баене и хулене срещу сульо и пульо
Напълно съм съгласен и подкрепям виждането и аргументите на Кристо по темата. Много добре е защитил тезата, която аз, а явно и болшиноството от гласувалите в темата споделят (за мое радостно учудване). Единственото, което бих искал да добавя е, че "Пайнер" е спечелила проект по приоритетна ос 5 на Оперативната програма, а именно "Техническа помощ". Тоест тия пари няма да отидат за реклама или за нови клипове и тоалети, а за качеството на оборудването, респективно качеството на предлагания продукт. Което не виждам защо трябва да е лошо. Оперативната програма финансира бизнеса, а Митьо Пайнера е преди всичко бизнесмен, а след това патриарх на чалгата. Цялата културна гилдия е ревнала, ама не си сяда на бузките да разработи проект и бизнес план, адекватни на възможностите си и на обществената ситуация. Участие на дадената организация със собствени капитали е задължително условие, но има финансови вратички ако има желание (банков кредит, намиране на партньорски организации с финансови възможности и прочие...).
А относно държавното участие във въпросния проект и въобще в процедурите на Оперативната програма, не успях да се запозная подробно, защо, как и кога. Ако някой има повече инфо или време да търси, ще се радвам да сподели откритията си.