Дата и час: 17 Яну 2026, 18:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2012, 22:18 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Вероятно има какво да се подобри, но преминавате към каквато и да е форма на електроноо административно обслужване в СУ трябва да се приветства.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013, 14:17 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Записването за втория семестър как ще става ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2013, 00:28 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 27 пъти.
И аз се опитвам да разбера?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2013, 06:30 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
По много забавен начин :lol:
Часовете си остават същите, а вие си нагласяте програмата по тях :| (ако не е възможно се записвате в друг ден, по възможност при същия преподавател).

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2013, 13:37 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 27 пъти.
В сайта пише, че някои по някои спортове може да се запишем за вотрия семестър онлайн, за други не. Но не е споменато кои са те и кога ще започне записването. Може ли да обясните?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013, 21:03 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 17 пъти.
Гуньо Простия написа:
Не знам какви са били тези свръхзаети студенти,които не могат да отделят 1 час в годината,за да отидат до базите си и да се запишат за спорт и са вдъхновили електронното записване.Резултатът обаче е пълен хаос в спорта,който аз посещавам и напрегнати моменти в часа от седмицата,отделен за разпускане.Впечатленията ми не са изолирани-много колеги се оплакват от объркания си график,а някои въобще не успяха да се запишат и ходят на нежелани спортове в неудобно време.Подобно явление много по-рядко се забелязваше(аз за три години съм виждал 1 случай) при действието на старата процедура,включваща "нескончаемо обикаляне по базите","редене по опашки","разправии с преподавателите" и други "проблеми".Не вярвам,че нямаше и по-правилно разрешение-например малка квота електронно записване и нормална процедура за тези,които нямат толкова пренатоварен график(и не refresh-ват безброй пъти от сутрин до вечер всеки сайт,на който предстои да се проведе процедура или да се обявят резултати) .

Е, няма угодия!!!
Какъв е проблемът?! Има ли незаписан студент! Имаше определена квота електронно записване и допълване на място.
Но, не, нека да си критикуваме. Това май най го умеем!
Съжалявам, че чак сега видях мнението и отговарям малко късно, но не се въздържах.
Как пък една добра дума не казахте!?
На нас ни е по-лесно да се записвате на място. Направихме го заради вас!
Но се надяваме, че втората година всичко ще е по-добре както със системата, така и с организацията на студентите и учебната дейност в СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2013, 22:37 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Админ, разбирам че правите каквото можете, но има мноооого неща които да промените за да заработи системата. В момента се сещам за две неща. Записването за първия семестър започна потайно (не в уречения час, а по-рано). Аз бях късметлийка, защото отворих сутринта страницата, но ето че в 12 часа на обяд когато трябваше да стартира записването вече нямаше места за спортно катерене. Да не говорим, че не всеки стои с телефона си и чака да започне записването. Аз бях по това време в университета. Записах себе си и един колега през телефона. След това настъпи промяна в моята програма и аз исках да изместя часа, но нямаше как да стане в рамките на онлайн системата. На следващият ден вместо на лекция аз бях на място в залата за да търся преподавател и така спорта отиде на най-удобния възможен час (почти застъпвайки се с едно упражнение). Спрях да ходя на спорт на 3-4 седмица защото много закъснявах за упражнения и накрая взимах часове като луда! Тук искам да спомена, че още в началото видях, е ще е трудно и понеже моят спорт не е задължителен (аз съм в БиоФ) отидох в ректората за да говоря на място с департамента по спорт и там ми казаха, че вече е невъзможно да се отпиша. Второто нещо е, че часовете за спорт са в часовете от 9 до 17 часа обикновено. Не е лошо да се помисли за часове вечер :roll: .

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013, 07:18 
Пишете, о, братя

За наше най-голямо съжаление СУ няма спортна зала, база и т.н.
Т.е. часовете, които се ползват от СУ за спортна дейност не са по желание на преподавателите, а по това какви часове ти дават в отделните бази.
Нали Ви е ясно, че се дават часове, които не могат да се запълнят от "желаещите" да спортуват в свободен график, т.е. плащащите.
То не, че и ние не плащаме, но цените са по-ниски, сравнени с останалите.
Спортът е задължителен за младите хора, но различните факултети сами определят каква е формата на занимания - задължителна, факултативна, избираема или ... нищо. Но е редно програмите Ви да са готови до началото на учебната година. Затова тази година фиксирахме начало на записването от 03.10.2013 г. от 9,00 ч.
За Вашия факултет - не мога да кажа нищо. Само там има предварително заявяване, че ще спортувате, а ако не го заявите не Ви се признава и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 14:01 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Във ФМИ тази година ще има ли задължителен спорт за първокурсниците?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 16:02 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Оф, то хубаво записването е от 3 октомври, ама хайде да качите и актуалния график на занятията, тъй като, за да си избера спорт - трябва да прегледам кой от всичките изброени спортове ще има часове в понеделник, тъй като това е единственият по-свободен ден в програмата ми - право, 4 курс.

И още нещо - щом спортът е задължителен за младите хора, то поне се постарайте залите да са отоплени през зимата, защото за последните две години след всеки час по спорт съм настинала, а не е да имам слаба имунна система. Миналата година в залата по аеробика беше такъв студ, че се налагаше да спортуваме с палта. И е добре да прецените, че повечето студенти работят и им е ужасно трудно да посещават часове всяка седмица, тъй че е крайно време да разрешите да се правят повече от едно присъствие на посещение. Или поне осигурете часове и през уикенда (за всеки спорт по час-два ще са достатъчни).

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 16:14 
Tormentor of christian souls
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
Добре, а как разбираме дали въобще сме приети и записани в дадения спорт?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 09:02 
Пишете, о, братя

Всички графици за спорт са на сайта на СУ.
Влезте в
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... r_na_sport
и си изберете удобно време, съобразно учебната програма и желанията.

Кампанията за записване стартира на 3 октомври от 9,00 ч.
Това означава, че от този час и ден може да се записвате.

Имайте предвид, че за някои спортове местата свършват бързо, поради големия интерес, близостта до учебния корпус и броя на групите, които ще се сформират.

И ние искаме да имаме собствена спортна зала - да е отоплена, да може да се ползва и през уикендите, но уви. Най-старото ВУ няма спортна база.
Тогава поставете въпроса на по-високо ниво. Ние сме го поставяли многократно, но нас не ни чуват.
Студентите са сила, която вие обаче използвате за лични интереси, а не за обществени, какъвто е проблема със спортната зала на СУ, която се строи от 26 г. и няма и най-малкият намек за довършване.
Но, не си спомням в "Академик" да не е имало отопление. Още повече залата за аеробика се отоплява и локално с климатик.
А, за нашите усилия да осигурим различни форми за спорт, може да се запознаете в сайта на Департамента по спорт.

Успех на всички и приятни, но пълноценни изживявания по време на студентския живот и бъдете здрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 17:34 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Студентите може и да са сила, ама виждаме, че съвсем не липсват хора, които само да се чудят как да се "чупят" и да минат копкото се може по-фиктивно...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 20:45 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Може ли за догодина или за втория семестър тази година да се опитате да добавите дисциплина бокс? Знам че в Академик имат зала и екипировка, и със сигурност ще има достатъчно желаещи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 21:59 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Не виждам как ще го добавят следващия семестър, след като не е позволено да смениш спорта м/у двата семестъра.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Онлайн записване за предварителни изпити!

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

Valerita

1

865

20 Фев 2013, 00:57

vlast_vd Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Онлайн записване и входящ номер

в КСК 2009-2010

moridinbg

7

1774

10 Юли 2008, 22:48