Дата и час: 21 Яну 2026, 21:23

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 10:48 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Е, ок, добре тогава защо на мен пък моята преподавателка ми каза, че миналата година, когато темата е била "Двумембранни органели" една нейна ученичка, е написала за хлоропласти и митоходрии, но не се е сетила за ядро и писала за катаболизма, не е била санкционирана и даже са и повишили оценката и изкарала 5, а друго момиче писало само за хлоропласти и митоходрии и имала някъде към 4 и нещо, не знам точната оценка. Защо да те санкционират, когато ти си написал основната тема и просто си добавил неща отново около темата, не си писал урока за оплождане, нали, която няма нищо общо. А относно "Реализация на генетичната информация" , там е ясно, че не трябва да се включва репликация, защото това е биосинтезата на ДНК и е свързана с други функции в клетката, няма да ви припомням темите. ;) Знаете ли според мен голям е проблемът, че хората не разглеждат темите по биология като теми, а като уроци, така както ги учим, а това са теми, като такива и те си имат въвеждащи думи, изводи, причинно-следствени връзки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 11:07 
Съгласен съм,но аз знам от хора в БФ-то,че за написано извън темата се намалява оценката.По темата можеш да си разтягаш колкото искаш,да правиш връзки,но извън нея не е хубаво да пишеш.За тях това значи,че не знаеш какво точно се включва в темата.
А катаболизма(там цикъла на Кребс) можеш да го включиш естествено към"Двумембранни органели",то даже и трябва,защото именно в митохондриите като двумембранни органели става крайното разграждане на в-вата.Там не могат да те санкционират,защото това си е по темата.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 11:24 
В началото бе словото
Аватар

Да, но тя е включила и гликолиза, което конкретно не е свързано с нито един двумембранен органел, а и точно караболизмът си е отделна тема, двумембранните също. Е, то така е и при екосистемите, но там връзката е много по-тясна, ние говорим изцяло за тях, а в урока за митохондрии, хлоропласти и ядро техните функции са си споменати конкретно в него, не са изнесени в друг. Нали все пак кандидатстваме за БФ на СУ, :wink: затова ще кажа, че и в учебника на М. Шишиньова процесите на разграждане са си в отделен урок, различен раздел, двумембранните също- отделен урок, отделен раздел. Но иначе съм съгласна, че ако включваш други уроци извън темата това означава, че не си ясно както точно трябва да пишеш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 11:49 
Да,но за конкретната тема от вчера не трябва да се включват другите два урока за екосистемите(продуктивност,видове и кръговрат на в-вата и поток на Е)-те са друг въпрос(вижте конспекта).Иначе естествено в увода например трябва да напишеш основните неща за екосистемата като цяло,какво представлява,но кратко,ясно точно,без да задълбаваш,т.е. без да развиваш другита два урока.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 14:12 
Стенограф
Аватар

защо ядрото да не влиза в двумембранни органели? има ли отделна тема ядро?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 15:10 
В началото бе словото
Аватар

Ядрото е двумембранен органел и това, че може би е друга тема не би трябвало ни най-малко да ви заблуждава - пише си се. Никъде не съм казал, че трябва да се пише за репликация, казах само, че трябва да се напише урока за нуклеиновите киселини, в крайна сметка те са тясно свързани с транскрипцията и транслацията. Критериите за оценка ще излязат скоро, ще видим кой какво е трябвало да пише. До тогава няма никакъв смисъл да си чешем езиците тук.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 17:11 
Писаружяк
Аватар

а да знаете кога да очакваме резултати?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 17:31 
В началото бе словото

kristina написа:
а да знаете кога да очакваме резултати?

Казаха до 10-тина дни.. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 18:12 
Писаружяк
Аватар

дано да не ги забавят. в крайна сметка не сме толкова мн - май към 500 души

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 18:20 
От дъжд на вятър
Аватар

Абе хора, да не сте бавноразвиващи се?! Да се готвите цяла година за някакъв си изпит?!! :shock:

Аз се подготвях само 2 седмици и си написах всичко по темата. Темата си беше супер. Лесна и ясна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 19:13 
В началото бе словото

kristina написа:
май към 500 души

825 по списък...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 19:16 
В началото бе словото

Magian написа:
написах всичко по темата.

Не можеш да си напълно сигурен, докато не излязат резултатите..тогава ще се види кой какво :)

P.S. а дали сме бавноразвиващи...едва ли те вълнува силно.. пък и не можем всички да бъдем умници като теб..
нищо лично

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 21:33 
В началото бе словото
Аватар

twiggy написа:
защо ядрото да не влиза в двумембранни органели? има ли отделна тема ядро?

Не знам дали конкретно мен питаш, но ще ти отговоря- да, ядро е отделна тема и е точно под темата за хлоропласти и митохондрии, записана е под номер 13. Но темата миналата година е била "Двумембранни органели.", следователно е трябвало да бъде написано, това че казвам, че момичето не го е написало не означава, че имам предвид, че не се включва.
Magian, хехе, веднъж едно момиче се изказа подобно на теб: "За да се подготовя за изпита ще ми струват 10 дни преки усилия.", тя между другото учи География и биология и влезе с география преди няколко години, а отделен е въпросът, че тази девойка си взима много трудно изпитите по биология и то с не особено високи оценки, това го казвам, за да видим всички колко "сериозно" звучат изказвания като твоите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 22:15 
Писаружяк
Аватар

Magian вероятно не ние сме бавноразвиващи се, а ти си гениален.На нормалните и простосмъртни хора най-често им трябват повече от 2 седмици.Това е лично мое мнение ест.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 23:06 
От дъжд на вятър
Аватар

kristina написа:
Magian вероятно не ние сме бавноразвиващи се, а ти си гениален.На нормалните и простосмъртни хора най-често им трябват повече от 2 седмици.Това е лично мое мнение ест.

Много лично го приехте де. Сори, не съм искал така да прозвучи, но представете си сесия с по 5 изпита и с двойно по-сложна и обемиста материя за всеки един от тях. Ако на човек му трябва по 1 година за всеки... къде ще му излезе края. :lol:

Реално материала по Биология от 9-ти и 10-ти клас може да се научи за 2 седмици без проблем. Не трябва да си гениален.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Подготовка за изпитите по биология и английски (2006/2007)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

Blackmore

17

5448

13 Сеп 2006, 11:49

vaska87 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Биология 2006

[ Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9 ]

в КСК 2004-05-06

Douce

130