@Мила, не говоря за себе си, а принципно. Аз имам възможност да издам учебник със собствени средства (в УИ има такава опция, а познавам и друг подходящ издател), но засега се въздържам, поради твърде многото въпросителни около академичното ми бъдеще. Докато писах поста за УИ, имах предвид книги на преподаватели с дългогодишен стаж, които наистина биха били в полза на студентите, но се бавят с години.
fluffy cloud написа:
Пропускането на почивка от преподавателите, за да слеят часовете или просто за да спечелят 15 минути повече време за говорене и в крайна сметка дори да не ни пуснат по-рано, го намирам за голяма грешка. Човек има нужда малко да си отклони вниманието, за да може после да се концентрира по-добре. А и не е лесно да следиш мисълта на някого, докато стомахът ти къркори тъжно и т.н.
Както вече споменах по-горе и аз не одобрявам подобни практики. Макар че съм бил на осемчасова научна конференция само с една почивка...

пък и някои от докладите бяха откровено тъпи... но пък банкета след конференцията си го биваше!