aahz написа:
Ама ако сте два милиона, моля, заповядайте на контрапротест - днес имаше един, броя на присъстващите е спорен, между 30 и 200, ама не хиляди. И утре има, може пък да са повече.
Щом на някой му се вярва в месията, да заповяда, че и да ми се сърди, че съм го отрекъл. И не е проблемът, че има бедни в страната (макар че можем да поговорим и за това, но това приляга на друга тема в общия форум "Мнения"), проблемът е, че всеки иска да знае за какво си дава парите. По въпроса за тока - оказа се, че все по-високите сметки за ток не носят по-качествена услуга. Същото се оказа със здравните вноски, както и тези за обществено осигуряване, напротив даже - получаваме по-малко при по-строги условия. Протестът спокойно можеше да е на тема цена на лекарствата - които се купуват с упоменатите здравно-осигурителни вноски. И тук, разбира се, някой ще каже "ма те и предишните бяха така". Е, да, ама аз от 8 години слушам как Бойко Борисов е различен. Слушам и не вярвам на очите си - шегата на професор Вучков вече не е смешна май, това по-скоро си е психическо разстройство - да имаш такова разминаване между отделните сензорни възприятия. А разумът какво очаква вече е съвсем друго. Но дори да не е различен - това оправдание ли е? Не, просто човекът си пренасочи паричните потоци, които можеше, за да минават през удобните за него места.
А сега се прави на жертва и демократ??? Никой до сега не се е подигравал така с НС, със закона, а и оттам - с всеки от нас поотделно. Може политиката му да е била харесвана от някои, но противниците й са далеч повече от 100 000, и ти, Kristo, ги посочи сам днес по-рано. А че правителството трябва да е за цял народ, а не "на 2 000 000", е кой го мисли това...
В никакъв случай не подкрепям ГЕРБ, дори обратното, но според мен не си прав.
Първо, не всички смятаме, че следва да изразяваме желанието ни за бъдещето на България на площада. Аз съм съвсем ОК да го правя на избори. Не се чувствам никакъв, че да изляза някъде и да твърдя, че правя нещо за доброто на всички. Напълно приемливо ми е да си гледам в моята паница и да защитавам своите права.
За тока смятам, че услугата е по-добра от преди. Поне токът вече спира значително по-рядко и за значително по-кратки периоди. Не знам доколко това е функция за завишената цена, не мога да коментирам.