Не мисля, че е възможно едно помагало да бъде посочено като най-доброто, най-блестящото, с най-гениалните идеи и прозрения. Ако беше така всички щяха да си го купят, да научат хубаво както то повелява, а после да създадат еднообразни и скучни за проверяващите теми.
Колкото до помагалото на Елка Димитрова- имам и двете части от него. Доволна съм. Това мога да кажа. Тъй като кандидаствах 2 години подред /като проблема не беше с литература, а с историята/, мога да кажа, че едната ми оценка-5.13-върху творчеството на Е.Пелин, беше изкарана именно с това помагало. Аз лично харесвам представенято на нещата повече в това помагало, отколкото да речем в учебниците на Образователни технологии, което не значи разбира се, че и оттам не съм чела и не съм запълвала неясното за мен.
Принципно е хубаво човек да чете от няколко източника, но това е възможно само ако разполага с достатъчно време.
п.с-моля, не позволявайте да ви наплашват с приказки колко е трудно, как е невъзможно едва ли не да се изкара хубава оценка и т.н. и т.н. Да, изпитът не е лесен, но не е някакво зверско изпитание, както сигурна съм някои го описват. Като цяло, неуспелите хора имат навика да преувеличават твърде много някои неща и да оправдават неуспеха си със сложността на това, което се е очаквало да изпълнят. Ако не стане сега има и редовна сесия. Бъдете организирани, уверени и положително настроени. Както се казва съдбата обича смелите.