Имам една питанка към компютърно по-грамотните (за кой ли пореден път). Ситуацията мен малко ме вкара в шах и не съм сигурна къде да търся проблема.
Машината е настолно РС с уин 7 64 бита. В един прекрасен ден стартира с VGA резолюция на екрана без възможност да се настрои обичайната резолюция, която принципно е доста голяма. Респективно се прави най-близкото до ума - ъпдейтват се драйверите (Нвидиа, то и картата е такава). Компютърът се рестартира и влиза в безкраен repair loop. Оттогава може да бъде пуснат единствено в сейф моуд.
Предположенията бяха или за проблем с видеокартата, или за някакъв зловреден софтуер (компютърът се използва от субект, притежаващ качеството "родител", а всички знаем до какво води това). След няколко диагностики, деинсталация и чиста реинсталация на графични драйвери, положението е все същото.
Лошото е, че и след преинсталация на ОС ситуацията все още не се е променила.
Та, моят въпрос е - с оглед направеното дотук, има ли нещо повече, което още не сме пробвали, за което сме пропуснали да се сетим и което може да помогне? Настрана от форматиране, разбира се, това за момента е най-крайната мярка.
Работата е там, че мен хич не няма с хардуера - нямам представа как да разпозная проблем с видеокартата. Почти съм сигурна, че не е изгоряла - ей до преди малко в сейф моуд дивайс мениджър си я разпознаваше като пич. Но то по линията има толкова много неща, които да се объркат, че...
В момента една от основните ми чуденки е кое е по-вероятно - софтуерен проблем, за да има смисъл да пробваме с нулиране на харда, или хардуерен, за да не се занимаваме с глупости а направо да се насочваме към сервиз.
Хелп