krisgonev написа:
fluffy cloud написа:
Моят съвет е да забравиш за География и История и за Геология. Крайно безперспективни са. Подобни подозрения имам и за архивистиката и педагогиките, т.е. това значи да заложиш на филология, но тук вече не съм толкова сигурна. ГиИ и Геология обаче със сигурност просто не ти трябват.
-
Ще ти пиша на ти разбира се ,ако може?Не си първата която, ми го казва странно защо,но е така.Да насочил съм се към българската фиология имам известни колебания и за румънската ф/я .Славянската фиология също ме дърпа.Но защо с когото и да се заговоря ми казва,че геологията е перспективна? А може ли някой да ми разясни малко повече за Историята и Географията ?
Да, разбира се, може да ми пишеш на "ти".
Специалността География и История няма как да е перспективна, защото освен учител, няма какво друго да станеш с нея. А като изпити предполагам, че и от двете направления - и географското, и историческото, се намира кой да ги мъчи. Поне географите имат достатъчно заложби в това отношение, казвам от опит. Но с тази специалност, освен богата обща култура, друго не можеш да постигнеш.
Геологията не мога да повярвам, че някой я определя като перспективна, защото реализацията със сигурност е доста трудна, а гарантирам ти, че обучението ще те измъчи. Програмата им ми се вижда доста гадничка, а от малкото геология, която сме учили в моята специалност, мога да ти кажа, че това е доста сложна материя. Иначе познавам двама души, завършили геология, ама те са от съвсем друго поколение. Тогава със сигурност не е имало възможности за развитие, а заради състоянието на българската наука сега, не вярвам нещо да се е променило.
Каквато и филология да учиш, от друга страна, ще ти бъде от полза.