Scribbler написа:
Ами честно казано не е оправдание,но изпитът по математика ми беше от 9 часа до към 13,а този по физика беше същия ден от 14 часа.В главата ми вече беше мармалад.Наистина не беше толкова труден,но направих някои глупави грешки,за които естествено се усетих чак когато беше късно.По математика имам 5,50,докато по физика по мои сметки ще хвана 4,50.А подготовката по физика,която получаваш от средното образование,няма да коментирам,тя на практика липсва

Иначе толкова ли сериозни знания се изискват при започване на висшето образование?В смисъл,не се ли започва от нулата или направо те "хвърлят в екшъна"?
Ами още от първата лекция по механика ще бъдеш запознат с диференциалното и интегрално смятана, което може да се приеме за шок, като се има предвид че определените интеграли се учат по анализ в края на семестъра. С една дума, материалът в курса по механика избързва с 2-3 месеца този по математика. Поради тази причина много колеги спряха да ходят на лекции, защото нищо не разбираха, което в край на сметка доведе до многото слаби оценки на сесията(както по математика, така и по механика). Освен това ще забележиш че повечето ти колеги, оптометристи или са завършили техникума Ломоносов или имат собствена оптика или и двете. Така че реално на тях голяма част от лекциите, свързани с чистата физика са им меко казано ненужни за професията която (ще) практикуват, и не си дават много зор в ученето и. Даже някои се чудеха, защо изобщо специалност е във ФЗФ, а не в БФ или МФ например. ( За протокола, аз също съм възпитаник на Ломото, но записах фотоника, защото се изучава доста повече оптика в нея, а аз съм техник-оптик по професия

). Така че си помисли с какво искаш точно да се занимаваш. Оптометрия можеш и да запишеш като магистърска степен. Да те предупредя отсега, да очакваш през първата седмица от семестъра, тестче по гимназиална математика. Но като ти гледам оценката по математика, нямаш повод за притеснение