Така, да изкоментирам и аз всичко :д И аз готвя Средновековие, много ми е притеснено така, но прецених, че по-добре да знам добре малко теми, отколкото да уча много теми и да ми е каша.. А не мога да си отбера от Възраждане,защото доста са се падали.. И г-жата ми отказа да ми избере теми от Възраждане, защото си е до късмет.. Аз също не пиша темите, защото много време отнема, писах, когато си ги сглобявах и няколко съм упражнила. Сега ги чета и сядам и си правя план, не някакъв добре изглеждащ, а си драскам годините и ключови думи и изречения, за да мина в главата си през цялата тема - и фактите, и изводите. И разказвам на глас понякога. Най-трудно на мен ми е да помня териториалните разширения, опустошения, там където са много(Симеон например). Опитвам се по атласа да си ги представям като някакви групи, области там, ако са близко разположени и така.. И логическите връзки са ми малко зор, защото мразя да помня наизуст, но няма как. Също залагам на фотографска памет и си представям страницата - кое след кое идва, колко е параграфа като обем :д За скобите - на изпита казаха, че се считат като част от текста, а не като поправяне. Никой не е казвал за знак : ) Знам, че се драска с 1 черта и пишеш отгоре, когато ще поправяш. Само се чудя ако объркам само буква или членуване, нещо кратичко - драскам го и продължавам или дописвам думата грешно, драскам я и пиша отгоре? И последно - за темата за създаването - при мен е без славяни и прабългари, много накратко встъпителна част и започвам по същество.. Госпожата ми така ме инструктира, смятам да й се доверя, а и така си ми излиза 20 страници, няма начин просто да успея и ранна история да пиша.. Славяни и прабългари са ми отделна тема, също от 20стр