Дата и час: 16 Яну 2026, 11:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 260 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Указания от квестора
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2013, 20:30 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Вие голяма драма наравихте от това преписване. Вярно, че не е редно да бъде оставен в залата човек, чиито високоговрител се е включил по време на изпита, но вие откъде знаете, че не са му анулирали темата след като е предал и си е тръгнал. Много е просто - има си графа в протокола, в която пишат "анулирана работа" и готово! Ако преписвачът е бил 150 килограмов младеж на анаболни стероиди, а квесторите са били 26 годишни момичета (докторанти), тежащи между 42 и 53 кг., може са предпочели да му анулират работата в негово отсъствие. Но шегата настрана! Уви, проблемът с преписването го има и на входа, и на изхода на Университета (всъщност, на всеки университет). Освен квестор, три години съм бил и рецензент на завършващи студенти и съм хващал преписваници в дипломна работа. Това е много грозно и обидно за рецензента, защото преписващият явно е смятал, че аз не съм чел книгата, от която е преписвал; а това означава, че ме смята за некадърник, който не си разбира от специалността. Поне да беше пробвал с преразказ на текста, а той го пейстнал 1:1 (цели 3 страници!).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2013, 20:37 
В началото бе словото

Благодарил (а): 36 пъти.
вечен студент написа:
Вие голяма драма наравихте от това преписване. Вярно, че не е редно да бъде оставен в залата човек, чиито високоговрител се е включил по време на изпита, но вие откъде знаете, че не са му анулирали темата след като е предал и си е тръгнал. Много е просто - има си графа в протокола, в която пишат "анулирана работа" и готово! Ако преписвачът е бил 150 килограмов младеж на анаболни стероиди, а квесторите са били 26 годишни момичета (докторанти), тежащи между 42 и 53 кг., може са предпочели да му анулират работата в негово отсъствие. Но шегата настрана! Уви, проблемът с преписването го има и на входа, и на изхода на Университета (всъщност, на всеки университет). Освен квестор, три години съм бил и рецензент на завършващи студенти и съм хващал преписваници в дипломна работа. Това е много грозно и обидно за рецензента, защото преписващият явно е смятал, че аз не съм чел книгата, от която е преписвал; а това означава, че ме смята за некадърник, който не си разбира от специалността. Поне да беше пробвал с преразказ на текста, а той го пейстнал 1:1 (цели 3 страници!).

Прав си, но просто реакцията на съответните "квестори", мен лично ме учудва. Щом има такава графа в протокола, вероятно по нея се действа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2013, 20:51 
В началото бе словото

За да критикуваш квесторите на СУ очевидно не си се явявал на изпити по други вуз-ове.. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2013, 21:24 
Форумозавър Рекс
Аватар

Ама, то още ли има приемни изпити в другите ВУЗ-ове? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2013, 21:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 36 пъти.
azsumbe написа:
За да критикуваш квесторите на СУ очевидно не си се явявал на изпити по други вуз-ове.. :lol:

Точно, защото съм била на приемни изпити в други ВУЗ-ове в подобна ситуация на човек в залата, който преписваше и съответните действия на квесторите, бяха противоположни на това, което се случва на приемни в този университет. Мое лично наблюдение. Както казах и по-горе, щом има такава графа в протокола, вероятно по нея се действа. Просто, остава някак скрито за другите и след това можеш да си зададеш въпроса, дали пък в крайна сметка не са си затворили очите ?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 260 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18