MidnightSun написа:
Тестът е елементарен наистина. Няма офицално качени отговори, но аз имам от учителя ми по география верните отговори:
19 б(може и в)
Относно този отговор мисля,че не е нито Б нито В ... Верният отговор е Г ,а тук прилагам и извадка от учебника по география за 9 клас:
"Урбанизацията е социално-икономически и демографски процес.Той е свързан с нарастването на градското население и ролята на големите градове."И все пак ако някой смята,че не съм права моля да ме коригира,защото искам да се представя възможно най-добре на изпита на 30ти...

По 20 въпрос искам да помоля да ми помогнете да си обясня верния отговор,защото се обърках.Това,което прочитам в учебника включва всички отговори като участващи признаци за групиране на страните.Как точно да определя кой не е географския?
"Държавите могат да се групират по различни признаци: по континенти, по географско положение, по етнически или религиозен състав, по време на възникване, по степен на икономическо развитие, по големина и др.По големина на територията и по брой на населението те биват големи, средни, малки, държави- джуджета.Съобразно географското положение крайморски, островни, полуостровни, без излаз на море, страни-архипелази.По континенти европейски, азиатски и т.н.По форма на държавно управление - републики,монархии и т.н.По държавно устройство - унитарни ,федеративни.Според социално-икономическото си развитие- икономически развити страни,страни в преход и страни от Третия свят." .