gioiella написа:
Това, каква оценка ще имаш, в крайна сметка зависи от знанията ти.Всеки трябва да има възможност да научи, пък вече дали ще се възползва.
За мен е грозно да се крият материали и да шепнете като мишки, докато други се чудят от къде да намерят материали.
Пък някой ден и най-големият двойкар може да си намери работа, а ти да му чистиш офиса.
Двойкаджия ли искаш да кажеш?
Не, не, сега сериозно - май не сме се разбрали нещо - аз не и казвам да си пази лекциите като онова елфче Доби си пазеше пръстена на Саурон защото му беше магически. Казвам да помисли за евентуалните плюсове и минуси, за целия контекст на дилемата, не само до въпроса за дребнавостта - всеки я мрази нея, но нещата не винаги са толкова прости и има за какво да се помисли.
Ако момичето, което и е помогнало не иска тия материали да се разпространяват? - Тогава?
Съгласен съм, че оценката зависи от знанията ти, но има и друго ако не си научил от никъде 1/3 от въпросите си, статистически погледнато, шанса да се прецакаш е по-голям,отколкото ако си ги научил. Помощта е приятно нещо, но когато е оправдано да я направиш. Аз съм имал колеги, които са крили лекции, но и болшинство такива, които са раздавали наляво и надясно и после когато поискат ТЕ на свой ред нещо... всеки си прави оглушки, е извинявай, но и това не ми се вижда много редно.
И за финал - общо правило е, че отличниците си намират хубава и добреплатена работа след като се дипломират... но двойкаджиите и тройкаджиите им стават шефове. Това важи особено за правото, като специалност, предполагам и икономиката също...