Много ми стана смешно като ти четох оплакването. Еми естествено, че ще те върнат, а щом не са те връщали от другите университети, това говори само и единствено лошо за тях.
Аз уча в НБУ вече една година и мога да кажа с ръка на сърцето, че за мен това е Университетът (с главно У). Защо ли? Ами уча Информатика - компютърната база е перфектна, лекторите са перфектни (повечето са от Техническия и др.). Не уча глупости като 6 висши математики или химия, както щях да уча в Техническия или СУ. За сметка на това уча точно това, което ми трябва - истинското програмиране и то както трябва - след всяка лекция има минимум един час практика.
Всичко (повтарям ВСИЧКО) е компютаризирано и за цялата система има специално създаден екип за поддръжка. Нямам и една написана оценка в студентската си книжка - всички оценки, както и цялата информация, от която имам нужда се намира в електронен вид на сървъра на НБУ.
На територията на целия университет, както и в луксозното кафе до него имаш безплатен WIFI достъп!!! Библиотеката на университета е най-голямата, която някога съм виждал (е аз не съм влизал много по библиотеки, но е огромна наистина), а правилото за компютаризацията важи и тук с пълна сила. Ако някоя книга я нямат, пускаш поръчка и ти я докарват безплатно.
Мога да изреждам още доста примери защо според мен този университет е Университетът, но от опит знам, че дългите постове никой не ги обича
Едно ще кажа обаче, университета се развива с огромни темпове всяка година, за сметка на трите ни най-предпочитани ВУЗ-а - Техническия, СУ и УНСС. Там са 20 години назад!
П.С. И за да докажа, че поне в моята специалност не минава куцо и сакато... какво ще кажете за 80% двойки?! Да, това беше статистиката на изпита по C++ първия семестър.
Цитат:
конкретен въпрос - ако реша, че искам да сменя реда на желанията, мога ли да го сторя оттук нататък?
Можеш, но трябва да действаш наистина бързо.