azsumbe написа:
Имам един въпрос, който сигурно хиляда пъти ви е задаван, но ще попитам, няма как"
Пример: искам да кандидатствам с история и си я пиша в желанията на първо място.В същото време има човек, който иска право или МО и е с по-добра оценка/бал/.Оттук са възможни два варианта - приели са го или не са го приели.При първия вариант той участва ли в класиране за желаната от мен история и измества ли ме от списъците?При втория ми е ясно, че ако не приет в право или МО ме измества.
Да видим дали съм те разбрала правилно... За да те измести, то трябва да има в списъка си със желания специалност "История", в противен случай нямате допирни точки и няма как да те измести. Ако да речем лицето "А" подреди своите желания така 1. Право 2. Мо 3. История, а ти си ги подредил 1. История 2. еди какво си, 3. еди какво си и т.н., то лицето "А" ще те измести само в случай, че неговата оценка е по-висока от твоята. Това, че примерно не е приет та първо и второ желание, а чак на трето, не означава, че има по-ниска оценка от теб. Съответно, ако лицето "А", реши да изчака до второ и трето класиране, за да види дали ще има раздвижване нагоре, то това е супер за теб /ако не си приет на първо класиране история например/, защото ако онзи другия /така де, лицето А/, на второ класиране го приемат МО, то той автоматично освобождава едно място, което може да бъде взето от теб или от някой друг, който също чака за второ класиране с идеята да влезе история, но пък има по-висока оценка от твоята.
Аз мислех, че ти си задал въпроса сложно, пък сега като си видя отговора...