Дата и час: 31 Мар 2026, 10:49

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 19:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
iCaK написа:
*ALINA* написа:
Raya_Alexandra написа:
Еми Немска диплома, взета с 80 точки, не доказва ли, че този човек знае немски?! :cussing: :pain10:
Според мен доказва, защото след като немец ти е дал дипломата, значи знаеш езика без значение от точките. Аз продължавам да се чудя как така за Германия и по немските стандарти владеем немски, а по българските - не :roll: Пълна мистерия :!:

пак казвам, аз съм склонен да повярвам, че знанията ми в тоя формат на изпита са за между 3 и 4...на пробните под 5 не съм изкарвал, но да кажем тука е имало и други фактори...но при тва положение, просто не знам кво да кажа...помияри и тиквеници - явно всичко може да се очаква от тях. За момичето, дето е учило една година в германия психология просто нямам думи.... :x

Аз лично нямам такъв опит с немски тестове ,а за вас много ме е яд също :roll: ,съвсем честно и отговорно го заявявам.
*ALINA*,дано все пак намериш мястото си в Су!!! :D
Аз просто ми се смазаха всички очаквания,защото дори изпитът ми се стори не труден и бях доволна-нещо,което на мен в досегашния ми живот не ми се е случвало :shock: и зиведнъж-2.00 :? ,ами по-голяма изненада май не съм имала!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:03 
Постоянно присъствие
Аватар

Стегнете се. Системата наистина не е съвършена, но чак "яко прецакана"... Ако не беше тая система, никога нямаше да се науча да правя преводи От и нА немски. Вие в училище да не би да сте правили?

Последна промяна don_angelitto на 24 Юли 2006, 20:04, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:04 
В началото бе словото
Аватар

Raya_Alexandra написа:
.. Да не говорим, как така Японистика се влиза и с немски и с руски - два напълно различни езика! :evil: Системата е яко прецекана :!:
Ами и аз това се чудя. Поне да си се влиза само с един език, защото така колкото и да се опитват да уеднаквят нивото на трудност руският си е руски, а немският - немски. Нищо общо нямат помежду си. Поне да имаше квоти за отделните езици или и аз не знам :roll: Но така е супер нечестно, защото не можеш да сравняваш оценки изкарани на различни изпити по езици.. Може примерно 4.50 на единия изпит да се равнява на 5.50 от другия :!:

flower написа:

а за вас много ме е яд също :roll: ,съвсем честно и отговорно го заявявам.
Благодаря ти сърдечно, flower, успех и на теб!!!

Последна промяна *ALINA* на 24 Юли 2006, 20:06, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:04 
В началото бе словото
Аватар

flower написа:
Аз просто ми се смазаха всички очаквания,защото дори изпитът ми се стори не труден и бях доволна-нещо,което на мен в досегашния ми живот не ми се е случвало :shock: и зиведнъж-2.00 :? ,ами по-голяма изненада май не съм имала!

И аз се чувствах сигурна след изпита, че съм се справила задоволително и днес - 3.80, което за специалностите, които исках да вляза е просто крайно недостатъчно....изобщо....и съм ядосана, и разочарована....иии.... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:09 
Master Of Puppets
Аватар

don_angelitto написа:
Стегнете се. Системата наистина не е съвършена, но чак "яко прецакана"... Ако не беше тая система, никога нямаше да се науча да правя преводи От и нА немски. Вие в училище да не би да сте правили?

Истина е, че покрай подготовката за изпита, човек придобива много нови умения, но както сам каза, превод в училище не се прави! ЗАЩО? Защо учебните програми в немските гимназии не са така структурирани, че да можеш да покажеш и на практика знанията си? Защо вместо реферати в 11 и 12 клас не се правят преводи?! В такъв смисъл, системата е бъгната! "Не е съвършена" е меко казано...

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:13 
От дъжд на вятър
Аватар

а ние в у-ще предимно преводи правехме :roll:
едно 50% от синята литературка съм я прехвърлила превеждайки

да ви питам, това със 7те бройки в скандинавистиката, понеже чета всеобшото възмущение, не е ли само за немския. аз защо мисля, че има квота, а тук казват че нямало?! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:14 
В началото бе словото
Аватар

Няма квота, няма :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:18 
От дъжд на вятър
Аватар

*ALINA* написа:

лелееее
изв се ама ми става все по-забавно :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:22 
В началото бе словото
Аватар

zaharinka написа:
*ALINA* написа:

лелееее
изв се ама ми става все по-забавно :lol: :lol:

ТрагиКОМИЧНО е, нали :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:26 
В началото бе словото
Аватар

*ALINA* написа:
flower написа:

а за вас много ме е яд също :roll: ,съвсем честно и отговорно го заявявам.
Благодаря ти сърдечно, flower, успех и на теб!!!

Meрси,но моята се свърши :cry: ,и то безславно!!Имам само англ,ама там си представям какво ще е! :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 20:44 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
*ALINA* написа:
Ами и аз това се чудя. Поне да си се влиза само с един език, защото така колкото и да се опитват да уеднаквят нивото на трудност руският си е руски, а немският - немски. Нищо общо нямат помежду си.

А защо не кандидатства с руски като е толкова лесен.Отстрани всичко е лесно :!: Защо пък за разнообразие не потръсите вината в себе си,а не в системата(знам че няма да стане просто искам да го напиша)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 21:01 
Master Of Puppets
Аватар

Stark написа:
Защо пък за разнообразие не потръсите вината в себе си,а не в системата(знам че няма да стане просто искам да го напиша)

Защото не определям аз програмите по немски и няма как да обвинявам себе си за проблеми в системата! :wink:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 21:03 
В началото бе словото
Аватар

Stark написа:
*ALINA* написа:
Ами и аз това се чудя. Поне да си се влиза само с един език, защото така колкото и да се опитват да уеднаквят нивото на трудност руският си е руски, а немският - немски. Нищо общо нямат помежду си.

А защо не кандидатства с руски като е толкова лесен.Отстрани всичко е лесно :!: Защо пък за разнообразие не потръсите вината в себе си,а не в системата(знам че няма да стане просто искам да го напиша)

Аз не съм казала, че руският е по-лесен! Далеч съм от тази мисъл, тъй като език лесен според мен няма! Смятам обаче, че е смешно да се сравняват оценки от изпити по два, три и повече различни езика. Би трбвало да има квоти според мен и така ще е най-честно, не мислиш ли, Stark? След като има само 7 места, то поне нека кандидатстващите с различните езици да имат горе долу равни шансове. Ако си изкарал сред кандидатстващите с руски 6 хубаво, ама ако примерно си се явил с испански и най-високата оценка там е 5, защо да отпадаш, след като по статистиката ще се водиш нещо като отличник? Аз съм за квотите, твърдо :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 21:07 
Паисий
Аватар

има логика момата...

най-малкото няма никаква гаранция, че самите изпите влючват еднаква по степен на сложност материя. всъщност, вероятността е много малка ;)

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2006, 21:08 
Постоянно присъствие
Аватар

Брей,колко нещо сте изписали за един следобед ;)
А относно оценките - аз бях да видя резултатите на място и ви гарантирам, че повече от половината са 2ки. Аз имам 4.62 и да ви кажа честно, направо се шашнах. В първия момент ми се стори сууупер ниско, все пак имам претенции немския да го владея на доста добро ниво. А и очаквах над 5. Обаче помислете все пак - оценявали са ни по едни и същи критерии, така че оценките са обективни за университета, дори и да не отговарят на реалните знания. А цялата работа с по-ниските ценки идва от новата точкова система, която тая година е за първи път. Би трябвало и на изпитите по другите езици критериите да са същите. Така че просто трябва да изчакаме класиранията:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 211 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща