w_k написа:
Благодаря за отговорите,попринцип при кандидатстването в гимназии,такива предимства има...и следвайки пътя на логиката,хора с инвалидност над 70% би трябвало да бъдат приети в избраната от тях специалност,но с успешно положени изпити и експертното решение от ТЕЛК.В сайта на СУ,обаче,както и в справочника им,не открих такова нещо.Аз се явих на единия изпит за специалността ми вече,на 16 ще се явя и на изпита по АЕ,но балът няма да ми стигне да вляза и много се надявам държавата да толерира поне веднъж хората като мен.
Отново моля всеки по-запознат с правилника,студент или преподавател да отговори,ако има възможност и желание!
Хиляди благодарности!

Според правилника за съжаление не се ползвате с каквито и да е привилегии при самото класиране.
Обаче, ако не сте се класирали в нормалните класации, правилника казва:
Цитат:
§ 7. Молби от неприети кандидати: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, майки с три и повече деца, както и близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент се отправят до Ректора в срок до 30 юли. В тези случаи кандидатите трябва да са положили успешно кандидатстудентските изпити или съгласно чл. 1, ал. (2) от настоящия Правилник. В рамките на утвърдените места за прием на студенти, на тези кандидати се предлага да се запишат в специалност, за която имат състезателен бал равен или близък до бала на последния класирал се в специалността кандидат.
§ 8. Молбите и жалбите по § 6 и § 7 се разглеждат в началото на м. септември. На одобрените кандидати се издава заповед за записване до средата на м. септември.
Не е кой знае какво, но все е някаква надежда струва ми се. Успех!